Yeşil Sivaslı Gazetesi İnternet Haber Sitesi olarak Uşak’ta gıda denetimlerindeki son durumu siz değerli okurlarımız için araştırdık. Uşak’ta gıda üretimi ve satışı yapan 4194 işyeri arasında bakanlığın açıkladığı listede ismi olan firma var mı? Denetimler yeterince yapılıyor mu?

Denet 1

Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda imalatçı ve satıcılarını sürekli denetliyor

Uşak’ta gıda imalatı, satışı ve yem üretimi ve satışı yapan 4194 işyeri içerisinde insan sağlığını tehdit eden veya taklit/ tağşiş edilmiş gıda maddesi bulunmaması Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli denetlenmesine bağlanıyor. Uşak’ta gıda ve hayvan yemi üretip satan işyerleri denetimlerin sıklığı yüzünden Türk Gıda Kodeksine uygun üretim yapıyor.

Müdürlüğün web sitesinde yayınlanan rakamlar da bu tezi doğrular nitelikte.

Ekipler, 01 Ocak 2024 tarihinden 30 Eylül 2024 tarihine kadar il merkezi ve diğer ilçelerde 9 ayda 4748 denetim gerçekleştirmiş.

Gıdatablıo

En etkin denetçi tüketicilerimizdir”

Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü İnternet sitesinde yapılan bir açıklamada; “Gıda Kanunu kapsamında ilimizde 2024 yılında satış toplu tüketim ve gıda üretim yerlerinde 4748 adet denetim yapılmış olup yapılan denetimlerde gerek Bakanlık /  İl kontrol planları ve gerekse ihbar ve şikayetler üzerine numuneler alınmış alınan numuneler Türk Gıda Kodeksine uygunluk taklit/ tağşiş yönünden incelenmiştir.

İl Müdürlüğümüzce yapılan etkin denetimlerde tağşişli ürüne rastlanmamıştır.

Kuşkusuz en etkin denetçi tüketicilerimizdir. Tüketicilerimiz gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetini Alo 174 gıda ihbar hattımıza yapabilirler” bilgisi verildi.

Uşak’ın 2500 yıllık tarihi mekânından anlamlı mesaj Uşak’ın 2500 yıllık tarihi mekânından anlamlı mesaj

Denet 2

Muhabir: SALİH KILINÇ