Uşak’ta ilk ders zili çalarken, öğrenciler sıralarda yerini aldı. Öğrenciler 2024-2025 eğitim öğretim yılına bugün başladı. 1. Sınıfa başlayan öğrencileri Uşak Protokolü yalnız bırakmadı. Uşak’ta 5 bin öğrenci bugün 1. sınıfa merhaba dedi.

Okul Açılışı

Nuri Şeker İlkokulu'nda gerçekleştirilen açılış programına Vali Vekili Önder Can, Belediye Başkan Vekili Çağlar Samancı, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, veliler ve öğrenciler katıldı.

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemi bugün açılırken, 18 Ocak 2025 tarihinde son bulacak. Bu dönemde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 363 okulda, yaklaşık 60 bin öğrenci eğitim öğretim görecek. Bu yıl Uşak’ta 5 bin 340 öğretmen,  813 eğitim çalışanı ve “İşgücü Uyum Programı” kapsamında 704 personel görev alacak.

Okul Açılış-1

Açılış konuşması gerçekleştiren Vali Vekili Önder Can, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Önder Can-1

Vali Vekili Önder Can açılış konuşmasında, “ Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yarının büyüğü çocuklarımız; ders başı yaparak okulları, öğretmenleri ve arkadaşları ile buluşacaklar. Bu güzel buluşmanın tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim camiası ve velilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." ifadesinde belirttiği gibi geleceğimizi başarılı ve mutlu kılabilmek adına kıymetli çocuklarımıza eğitim hayatları boyunca destek olmak ve onları geliştirmek uğruna göstereceğimiz her çaba, toplum olarak ilerlememizin teminatı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve ülkemiz adına sağlık ve mutluluk içerisinde başarıyla tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Okul Açılışı (1)

Ardından ilk ders zilinin çalmasıyla öğrenciler sınıfları doldurdu. Okul sıralarında 1. Sınıfa başlayan öğrencileri Uşak Protokolü yalnız bırakmadı. Öğrencilerin heyecanına ortak olan heyet, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in göndermiş olduğu mektupları çocuklara dağıtarak başarılar diledi.

Muhabir: Ece Yıldırım