Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2024 yılı 1. Olağan Toplantısı Vali Dr. Turan Ergün’ün başkanlığında Uşak Karma (Deri) OSB yönetim binasında gerçekleştirildi.

Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

Uşak Karma (Deri) OSB ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda; Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlhan Temel tarafından İŞKUR İl Müdürlüğünce İstihdam ve Mesleki Eğitim alanında yürütülen çalışmalara ilişkin sunum yapıldığı belirtildi.

Isthdam (1)

Anılan toplantıda önümüzdeki dönemde ilimizde istihdamın artırılmasına yönelik olarak yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Uşak’ta kadın ve genç istihdamının masaya yatırıldığı ve işsizlik oranına yüzde 4,5 civarında olarak tespit edildiği öğrenildi.

Toplantıya; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün başkanlık ederken Uşak Belediye Başkan yardımcısı Meral Gülmez Kaçar, Uşak Karma Deri (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör, UTSO Yön. Kur. Bşk. S. Selim Kandemir, Uşak Esnaf ve Sanatkar Esnaf Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş, İŞKUR Uşak Müdürü İlhan Temel, Uşak İl Özel Sekreteri Ertan Keleş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Hayran, Uşak Tekstil OSB Başkan Yard. Fahrettin Polat, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Hakan Topaç, Uşak Ticaret Müdürü Abdulhafız Bozdağ ve STK temsilcilerikatıldı

Bilindiği gibi Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantıları her 3 ayda bir yapılıyor. Bundan sonraki toplantının Nisan ayında Uşak Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği ev sahipliğinde yapılacağı öğrenildi.

Isthdam (2)

Muhabir: (SALİH KILINÇ)