Uşak'ta 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Uşak valisi Dr. Turan Ergün, Eşi Hülya Ergün, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, İl protokolü ve veliler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Akm Uşak

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat öğretmeni Sinan Özkan Yılmaz günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz, "Türk milletinin bağımsızlığına ve kutsal değerlerinin olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103'üncü yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşı, bağımsızlık aşkının imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığı, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle İstikla Marşı'mızın kabulünün 103'üncü yıl dönümünü kutluyor, başata Gazi Mustfa Kemal Atatürk olmak iüzere İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi. 

Sinan Özkan Yılmaz

Ardından Mehmet Akif Ersoy'u anlatan belgesel izlendi. 

Mehmet Akif Ersoy

Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Mehmet Akif ve İstiklal ruhu" adlı drama ve orotoryo sahnelendi. Öğrencilerin performansları seyirciler tarafından ayakta alkışklandı. 

Istiklal Marşı

Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günüyle ilgili Uşak İl Milli eğitim Müdürlüğü ev sahipliğindeUşak'ta ki tüm okullarda Türk'ün özü Akif'in sözü" temalı ilk okullarda resim, orta okullarda şiir liselerde kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 

Muhabir: Ece Yıldırım