CHP Uşak İl Başkanlığı  tarafından son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerine tepki göstermek için bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Semih Çelik’in İstanbul-Fatih’te surlardan atlayarak intihar etmeden önce, yarım saat arayla katlettiği Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner ve 12 gündür kayıp olan 21 yaşındaki Pelin Karaca’nın, erkek arkadaşı tarafından öldürülüp Uşak’ta bulunmasının ardından, Uşak’ta tepkiler çoğaldı.

Muratbey Peynirleri aldığı ödüllerle Uşak’ın gururu oldu Muratbey Peynirleri aldığı ödüllerle Uşak’ın gururu oldu

Kadın Cinayeti-3

Türkiye’nin farklı şehirlerinde kadınlar eylemler yaparken, erkek arkadaşı tarafından öldürülüp Eşme’de bulunan 21 yaşındaki Pelin Karaca ve tüm kadın cinayetleri için Uşaklı kadınlar da eylem yaptı.

Kadın Cinayeti Uşak (3)

Eski belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, Uşak kadınları ve üniversite öğrencileri tarafından yürüyüş düzenlendi. Yüzlerce kadın sloganlar ve pankartlar eşliğinde Tiritoğlu Parkı’na kadar yürüdü. Yürüyüşte Uşak belediyesi başkan yardımcıları, CHP Uşak İl başkanı Sevinç Soyer Yazgan ve Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan en ön sıralarda saf tuttu.

Emine Ceylan

Bir basın açıklaması gerçekleştiren Chp Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Emine Ceylan “Sokaklarda huzur istiyoruz. İstanbul’da meydana gelen korkunç olay, hepimizin yüreğinde derin bir acı ve öfke bırakmıştır. Yaşanan bu vahim olayın görüntüleri her göz kapatışımızda tekrar tekrar zihnimizde görüntülenirken, bir kadın katli haberi de ne yazık ki memleketimiz Uşak’tan yankılandı. Kadınların vahşice katledilmesi, toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir kez daha gözler önüne sermektedir.

 Kadınların can güvenliğini sağlamak hepimizin görevidir. Artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz. Kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce, endişe duymadan yaşayabilecekleri bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız. Kadınların sokaklarda korkuyla değil, huzurla, güvenle yürüdüğü bir Türkiye için, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girdiği bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir” dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım