Kamu bankaları, promosyon ödemelerinde yaklaşık 2 kat artışa giderken başvuru işlemleri bugün başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli promosyonu başvurularına ilişkin detayları aktardı. Emekli aylıklarını taşımak isteyen emeklilerin şubelere gitmesine gerek bulunmuyor. Emekli banka promosyonu ödemeleri ise alınan maaşa göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin emekli aylığını 10 bin lira alt sınırından alanlar ile daha yüksekten alan emeklilerin promosyon farkı bulunuyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank Uşak şubeleri emeklilerin başvurularını bugünden itibaren kabul etmeye başladı.

Oromasyon (2)

Maaşlarını farklı bankalara taşımak isteyen SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, şubelere gitmeden promosyon güncellemesi başvurusu yapabiliyor.

Bankalara bildirim yaparak emekliler, maaşlarını taşıyabiliyor. Bildirimler banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Sabah Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası Uşak Şubelerine promosyon alabilmek için başvuran emeklilerden banka kredi kartı ve herhangi bir faturası için otomatik ödeme talimatı vermesi istendiği öğrenildi. Kredi kartı yoksa şubeden aldıktan sonra başvurusu kabul ediliyor.

Türkiye.gov.tr adresinden sisteme giriş yapan kullanıcılar, sağ üst bölümde bulunan arama kutucuğuna “Banka değişikliği” yazarak açılan sayfada ad, soyadı, banka, il, ilçe, şube gibi bilgilerini kontrol ederek banka güncelleme başvurusu yapabilir. Maaşlarını kamu bankalarına taşımaya hazırlanan emekliler, aşağıdaki iletişim numaralarından gerekli bilgileri alabilirler.

Ziraat Bankası: 444 00 00

Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı

Halkbank: 0 850 222 0 400

Vakıfbank: 0850 222 0724

Oromasyon (4)

Muhabir: SALİH KILINÇ