Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı

Müdürlükten yapılan açıklamada; “Bakanlığımızın talimatları ile 81 ilde eşzamanlı olarak yürütülen toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılan yağlara yönelik gıda denetimlerine ilimizde de devam edilmektedir” bilgisi verildi.

Kızartma yağları denetimleri 10 gün sürecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hızlı gıda üreten işletmelerde oluşabilecek riskleri azaltmak ve kamu sağlığını korumak amacıyla kızartma yağlarına yönelik ülke genelinde 10 gün sürecek denetimlerin başladığını açıkladı.

Sağlıklı gıdaya erişimin ve tüketimin sağlanmasının öncelikleri arasında olduğunu kaydeden Bakan Yumaklı, gıda denetimlerinin sadece rutin olmadığını, aynı zamanda sektörel olarak da gerçekleştirdiklerini de belirtti.

Kızartma yağlarının kullanıldığı işletmelerdeki denetimlerin, fast food tarzı gıda üreten işletmelerde riskleri en aza indirmeyi ve tüketicilerin gıda güvenliğini korumayı amaçladığını vurgulayan Bakan Yumaklı, "Tarladan sofraya kadar gıdanın her adımını kontrol altında tutmak ve güvenilir gıdayı vatandaşlara sunmak için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Denetimlerin 81 ilde 10 gün boyunca süreceğini açıklayan Bakan Yumaklı, bu süre zarfında toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılan katı ve sıvı yağların inceleneceğini belirtti. Denetimler sırasında polar madde, asit sayısı ve kızartma yağlarının sıcaklığı gibi önemli parametrelerin kontrol edileceğini de sözlerine ekledi.

Kızartma (2)

Kaynak: Bülten