6 Haziran 1921 Uşak'ta Aziz Konstantin ve Helen Bayramı
Yunan ordusu'nun I. İnönü ve II. İnönü Muharebeleri sonrası aldığı yenilgiyle oluşan moral çöküntü Yunan Kralı I. Konstantin’i Anadolu’ya göndermekle aşılacağı düşünülmüştür. Anadolu’da, yani cephede kurmay başkanı olarak bulunacak ve muharebeleri yakından izleyecektir. Yeni iktidara gelen Dimitrios Gunaris Hükümeti, Yunan Küçük Asya Ordusu'nun moralini yükseltmek için isim günü kutlamaları , Paskalya Bayramı kutlamaları, tiyatrolar ve konserler gibi bir dizi etkinlik planlamıştır. Bu kapsamda Anadolu işgalindeki Yunan Küçük Asya Ordusu, ziyarete gelmesi planlanan Kral Konstantin şerefine "Konstantin İsim Günü “nü toplu olarak kutlamıştır. Yunan gazeteleri İzmir’deki kutlamalarla birlikte Şirince, Kemalpaşa, Uşak, Ödemiş, Menemen, Ahmetli, Nazilli, Manisa, Turgutlu, Urganlı, Çobanisa, Bağyurdu (Parsa), Bursa ve İstanbul’daki kutlamaları sütunlarına taşımıştır.
Yunan Elefteros Kozmos Gazetesi’nin 6 Haziran 1921 tarihli nüshasında Uşak Cephesi’ndeki vaziyet şöyle aktarılmaktadır ;
Uşak’ta tüm Yunan asker ve sivil yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen ayin akabinde, General Kontulis’in evinde resepsiyon gerçekleştirilmiştir. Yunan bayrakları ile süslenmiş olan Ödemiş’te ise gece fener alayı düzenlenmiş ve Albay Likas günün önemine dair bir konuşma yapmıştır.
Kral Konstantin,11 Haziran 1921 günü İzmir’de gerçekleştirilen ayinin akabinde, beraberinde Veliaht Georgios, Nikolaos ve Andreas adındaki prenslerle Başbakan Gunaris ve Harbiye Bakanı Theotokis olduğu halde Pire’de “Limnos” gemisine binmiş ve 12 Haziran’da İzmir’e ulaşmıştır.
İsim Günü Kutlamaları; Hristiyanlık aleminin Katolik ve Doğu Ortodoks ülkelerinde yaşanan geleneksel bir kutlama şeklidir. Yunanistan'da isim günü kutlamaları geleneksel olup çoşkulu bir şekilde kutlanmaktadır. Yunanistan’da birçok kişi dinen kutsal görülen aziz ve azizelerin ismini taşımaktadır. Yunan halkı isim günü kutlamalarına doğum günü kutlamalarından daha çok önem verir. Yunan Ortodoks geleneğinde yılın neredeyse her günü bir Hristiyan bayramına, azizeye veya şehide adanmıştır. Yunan halkı isimlerinin kökenine göre belirlenen bir günü isim günü olarak kutlamaktadır.
Konstantinos İsim Günü; Katolik ve Ortodoks Hristiyan aleminde ismi Constantine (Konstantin, genellikle Kostas olarak kısaltılır), Helen, Helena, Ellen, Elaine olanların Jülyen 21 Mayıs/Gregoryen 3 Haziran gününü “Konstantinos İsim Günü” olarak kutlamaktadır.