Ramada Otelde düzenlenen kabul yeri girişinde Vali Ergün ve eşi Hülya Ergün konuklarını karşıladı. Resepsiyon, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bir konuşma yapan Ev sahibi Vali Ergün; “ 28 Ekim Akşamı “Efendiler. Yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz” diyerek Cumhuriyeti ilan eden Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.

Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşku içerisinde kutlamamıza vesile olan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Bugün buraya teşrif eden gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, asırlardır, hürriyetinde ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden Aziz Miletlimizin şahlanışının ve yeniden doğuşunun nişanesidir.

Türk Milleti, kendi iradesi üzerine hiç kimseye pranga vurdurmayacağını kanı ve canıyla ilan etmiştir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde ve kahraman halkımızın eşsiz mücadele ruhuyla başlayan Milli Mücadele irademiz üzerindeki karanlık emellere son vermiştir. Samsun’da başlayan ve İzmir’de sona eren Kurtuluş Savaşımızda görkemli bir zaferle son bulmuştur.

Ecrin'den 9 Yıldır Haber Alınamıyor! Ecrin'den 9 Yıldır Haber Alınamıyor!

Şanlı mücadelemizin önemli bir merkezi olan ve 2 yılda düşman işgalinde kalan ilimi Uşak’ta ölüme karşı duran kahramanlarıyla Kurtuluş savaşımızın kazanmasında önemli bir rol oynamıştır.

Cumhuriyetimizin 10. Yılı olan 1933’de çekilen ve “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” cümlesiyle özdeşleşen bu fotoğraf, köylüsüyle, kentlisiyle, kadınıyla erkeği ile cumhuriyetin hangi şartlarda elde edildiğinin belgesidir. Dikkatinizi çekmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da kutlama mesajında ilimizde çekilen bu fotoğrafı basmıştır.

Cumhuriyetimizin asırlık geçmişine baktığımızda kurulduğundan bu yana eğitimde, sanatta, bilimde kısacası yaşamın her alanında büyük başarılar elde ettiği görülmektedir. Özellikle sağlık, savunma, bilişim teknolojileri tarım ve enerji alanlarındaki yenileşme büyük bir ivme kazanmış ve direk olarak hepimizi gururlandırmıştır.

Şunu da ifade temek isterim ki; İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, halen 100 sene önceki gibi bizde olan ve ayakta duran ruhtur.

Cumhuriyetimizin Son Kurucusu Atatürk’ün gösterdiği “Muasır medeniyetler” çizgisinden bir an olsun gözümüzü ayırmadan milletimizin iradesi ve rızasıyla Cumhuriyetin 2’inci yüzyılında da 3’yüzyılında da aynı şevkle yürümeye kararlıyız.

Bize bu yolda yol gösterici cumhuriyetimizin yüce değerleri olamaya devam edecektir.

Sözlerime son verirken, Ulu Önder Atatürk ve Kahraman silah arkadaşlarımıza, şehitlerimize ve kahraman gazilerimize bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Program, Uşak Belediyesi kent Orkestrası tarafından seslendirilen marşlarla devam etti.

Ergün çifti daha sonra masaları dolaşarak konuklarıyla sohbet etti ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Program, 100. Yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi.

Ergün Çifti tarafından verilen resepsiyona: Uşak Milletvekilleri; İsmail Güneş, Fahrettin Tuğrul, Ali Karaoba, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Uşak Alay Komutanı J. Kıdemli Albay Fahri Semiz, daire il müdürleri katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK