Uşak Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Börekçi, bu zammın aslında yılbaşında yapılması gerektiğini belirterek artan maliyetlere dayanacak güçlerinin kalmadığını açıkladı.

Uşak’ta bugünden itibaren çay ve kahve fiyatlarında zamlı tarife uygulanmaya başladı.

Çay ocaklarında şu ana kadar 7,5 TL’den satılan çay 10 TL

15 TL’den satılan bir fincan kahve 20 TL oldu.

Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Esnaf Odaları Birliği, Uşak Kahveciler Esnaf Odası’nın zam talebini görüşerek karar bağladı ve bugünden itibaren çay ocakları ve 2. Sınıf kahvehanelerde yeni fiyat tarifesi uygulanmaya başladı.

Erkan

Bu zammı 6 ay önce almamız gerekiyordu

 https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi’nin zamlarla ilgili sorularını yanıtlayan Uşak Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Börekçi, son zamların 6 ay kadar gecikmeli bir zam olduğunu belirtti.

Börekçi, “Aslında biz bugünkü çay ve kahve fiyatlarını 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulamamız gerekiyordu. O dönemde asgari ücrete ve emekli maaşlarına gelen az miktardaki artışı görünce, çay ocaklarında dar gelirli vatandaşlarımızın çay kahve içtiğini düşünerek 10 TL yerine 7,5 TL talep etmiştik.

Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

Artık esnafımızın da dayanacak gücü kalmadı. Üyelerimizin işletmelerinde tüm gidilerin maliyetleri neredeyse yüzde yüz artış oldu. Zam yerine maliyeti karşılayacak bir fiyat tarifesi uyguladık demek daha doğru olur diye düşünüyorum” dedi.

Caykave 1

Muhabir: SALİH KILINÇ