Yaklaşık 3 yıldır erkek berberliği yapan Çelik’i gören müşteriler önce şaşırıyor, daha sonra tekrardan tıraş olmak için randevu alıyor.

Uşak Kuaför

Doğma büyüme Uşaklı olan 29 yaşındaki Ayşegül Çelik, öğrenim hayatını Uşak’ta tamamladı.

Ayşegül Çelik Kuaför

YSG muhabirine bu mesleğe nasıl başladığı anlatan Çelik, “Liseye başladığım zamanlarda çok istiyordum bu mesleği yapmayı. Ama o zamanlar babam karşı çıkmıştı. Üniversite’ye gittim sonrasında. Normalde muhasebeciyim. 10 yıl muhasebe işi ile uğraştım, sonra bıraktım. 1 yıl çıraklık yaptım, 2 yıldır da bu mesleği yapıyorum. Çalıştığım yeri buldum. Zaten hayalimdeki bir meslekti. Babamı da dinlemedim. Berberler Odası Başkanı Yusuf Bey’e gittim. O da beni şu an çalıştığım dükkana yönlendirdi. MÜCO & TİMUR Saç Tasarım Kurtuluş Mahallesi’nde yer alıyor dükkanımız. O zamandan beri burada çalışıyorum.

Uşak Kuaför Kadın

Sizi görenler nasıl tepki veriyor?

Öncelikle çalışma arkadaşlarımdan başlayayım. İşyerinde çoğunluk erkek olduğu için bana pozitif ayrımcılık yapıyorlar. Bana daha çok tolerans gösteriyorlar sağ olsunlar. Hep arkamdalar, beni hep destekliyorlar.

Müşterilerden şaşıran çok oluyor. Genelde iyi tepkiler alıyorum. Hiç kötü bir tepki almadım. Sadece ilk kesimde müşteriler biraz tedirgin ve endişeli oluyor. Saçımı sen mi keseceksin? Diyorlar. Kesim bittikten sonra sonuçtan memnun kalıyorlar. İşimi severek yapıyorum.

Ayşegül Çelik

Narin için ismini değiştirdi Narin için ismini değiştirdi

Neden kadın kuaförü değil de erkek kuaförü?

Kendimden de bildiğim üzere kadınlar çok kaprisli oluyorlar. Kadın saçıyla uğraşmak daha zor ve meşakkatli. Erkekler saç konusunda biraz daha ne istediğini biliyor. Kafasında sabit kullandığı bir model oluyor. Saç, sakal kesimi, cilt bakımı, maske, kaş alımı ve ağda hizmeti veriyoruz. Bence mesleklerde ayrım yapılmamalı. Bir kadın da bu işi rahatlıkla yapabilir. Daha fazla kadın erkek kuaförü olmalı. Ben ilerde kız öğrenciler yetiştirmeyi düşünüyorum erkek kuaförü olarak. Farklı illerde var ama Uşak’ta yok. Bildiğim kadarıyla ben Uşak’ta ki tek kadın erkek kuaförüyüm. Bu zamana kadar hiç rastlamadım" dedi. 

Yusuf Afşar

Görüştüğümüz Uşak Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Yusuf Afşar, Uşak’ta toplamda erkek kuaföründe çalışan 3 kadın olduğunu söyledi. Diğer iki kadın personelin erkek kuaföründe manikür pedikür ve uzun saç işlemlerine baktığını, erkek kuaföründe saç sakal tıraşı yapan kadın olarak Ayşegül Çelik’in tek olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Ece Yıldırım