Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü talimatlarıyla 81 ilde başlayan ve 2 hafta sürecek ve eş zamanlı olarak yapılacak denetim programları kapsamında Uşak’taki okul kantin ve yemekhanelerin denetimine başlandı.

Okul Kanti̇n 1

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantin ve yemekhanelerinde gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik İl Genelinde eş zamanlı denetim ve kontroller gerçekleştirildi.

Denetimlerle ilgili bir açıklama yapan Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü; “Tarım ve Orman Bakanlığınca yıl boyunca yapılan denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı arttırmak amacıyla okul ve yurtlarda bulunan kantin ve yemekhanelere yönelik eş zamanlı resmi kontroller başlatıldı.

Okulkantin 2

Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü talimatlarıyla tüm illerimizde 2 hafta sürecek ve eş zamanlı olarak yapılacak denetim programları kapsamında; ilimizde faaliyet gösteren okul, yurt, etüt merkezi gibi yerlerin kantin ve yemekhanelerine yönelik denetimler yapıldı.

Uşaklılar! Sakın belediyeden akıllı kart almayın Uşaklılar! Sakın belediyeden akıllı kart almayın

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Gıda güvenilirliğinde "Sıfır Tolerans" ilkesini benimsiyor, çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenilir gıdaya erişimini önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

Kantin 3

Muhabir: SALİH KILINÇ