Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişi 2 kişiye hayat verecek Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişi 2 kişiye hayat verecek

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün İtecik Tabiat Koruma Alanı ve İtecik Yangın Gözetleme Kulesi’ni ziyaret ederek orman yangınlarına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ziyaret sırasında Vali Dr. Turan Ergün’e Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Fahri Semiz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin ve Orman İşletme Müdürü Mustafa Dağıstanlı da eşlik etti. 

Vali Ergün Inceleme

Yangın gözetleme kulesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Ergün, orman yangınlarının riskli olduğu dönemlerin yaklaştığını ve bu konuda alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Vali Ergün Yanhın Kulesi

Orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda Emniyet, Jandarma ve Orman Teşkilatı ile birlikte gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Vali Ergün, “Her yıl olduğu gibi 2024 yılı yaz döneminde de ilgili Bakanlıkların talimatları doğrultusunda, çevre illerimizle istişare edip, ilimizin kendi koşullarını gözeterek orman yangınlarıyla nasıl mücadele edeceğimiz, ne tür tedbirler alacağımız ile ilgili kurumlarımızla bir araya gelerek gerekli çalışmaları yapacağız. Orman yangını riski yüksek olan alanlara yakın olan köylerimizde yangın söndürme tankeri ve yangın söndürme ekipmanı eksiğinin olmaması için tedbirimizi alıyoruz. Uşak halkı ormanların korunması ve ağaçlandırma konusunda çok duyarlı. Geçtiğimiz yıl aldığımız tedbirlere büyük bir duyarlılıkla uydular. Bu yıl da aynı duyarlılıkla ormanlarımızın korunmasında bizlere destek olacaklardır. İnşallah 2024 yılında yangınların olmadığı güzel bir dönem geçiririz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ece Yıldırım