Uşak'ta 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı iki ilçeden biri olan Sivaslı'da ilçe başkanı Ramazan Demirhan'ın görevden alındığı öğrenildi. 

https://www.yesilsivasligazetesi.com/  haber ekibi tarafından alınan kulis bilgilerine göre Sivaslı ilçe başkanı görevden alındı. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar yaptığı açıklamada, "Bu bir görevden alınma değil, görev değişikliğidir" dedi. 

12 yaşında bir ilki başardı: Tek başına Uşak semalarında uçtu 12 yaşında bir ilki başardı: Tek başına Uşak semalarında uçtu

Ramazan Demirhan-1

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Sivaslı Belediye Başkanlığı için AK Parti Belediye Başkan Aday adayı olmak istemesiyle Sivaslı Ak Parti İlçe Başkanı Bahri Azatçam’ın istifa etmesi sonucu göreve Ziraat Mühendisi Ramazan Demirhan’ın atanmıştı. İlçede Ziraat Mühendisi olarak çalışan 3 çocuk babası Ramazan Demirhan (59) AK Parti Sivaslı iIçe teşkilatı kurucu üyesi olarak tanınıyor.

Ramazan Demirhan Sivaslı

Edindiğimiz kulis bilgilerine göre görevden alınan Sivaslı İlçe Başkanı Ramazan Demirhan'ın yakın çevresine, "Uşak'ta seçimi kazanan 2 ilçeden biriyim. Nasıl olur anlamadım" dediği öğrenildi.  

AK Parti Uşak teşkilatında son yaşananlar

1 Temmuz 2024 tarihinde AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar‘ın öncülüğünde ilçe Başkanları toplantısını gerçekleştirildi. Yaz boyunca yürütülecek çalışmaların  değerlendirilmesi yapılırken, istişarelerde bulunuldu. Tüm ilçe başkanları katılırken Sivaslı İlçe Başkanı Ramazan Demirhan'da toplantıda yer aldı. 

Dün, 28 Ağustos 2024 tarihinde AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Altan Tufan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Uşak Koordinatörleri Vahit Atalan ve Furkan Katmerci’nin katılımıyla Merkez İlçe teşkilatı istişare toplantısı gerçekleştirildi.  

Ak Parti Toplantı

Ardından aynı gün İl Başkanı Himmet Yaşar, Milletvekili İsmail Güneş, Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı, Gençlik Kolları Başkanı İsmet Özkan, Merkez İlçe Başkanı Altan Tufan, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Uşak Koordinatörleri Vahit Atalan ve Furkan Katmerci başkanlığında 3 Kademe İl Yönetimleri değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Son olarak ise yine aynı gün Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörleri Vahit Atalan ve Furkan Katmerci başkanlığında, İl Başkanı Himmet Yaşar ve Milletvekili İsmail Güneş’in katılımı ile İlçe Başkanları ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ancak fotoğraflarda Sivaslı İlçe Başkanı Ramazan Demirhan’ın yer almadığı gözlemlendi.

Son Toplantı

Dün yapılan bu toplantıların ardından da bu kararın verilebileceği öngörülüyor. 

Kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre, AK Parti Sivaslı İlçe Başkanlığı görevine temayül yoklaması tamamlanmadığı için henüz yeni bir başkan atanmadığı öğrenildi.

Muhabir: Ece Yıldırım