Uşak’ta “yüksek kazanç” vaadiyle dolandırıcılık yapanlara operasyon! Uşak’ta “yüksek kazanç” vaadiyle dolandırıcılık yapanlara operasyon!

130 Bi̇n Siğir (1)

Uşak Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında il genelinde tüm sığırların küpelenmesi ve kayıt altına alınmasıyla ilgili bir protokol imzalandı.

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü makamında düzenlenen imza töreni, Uşak Tarım ve Orman il Müdürü Serkan Bilir ile işlemi Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Yılmaz arasında gerçekleşti.

Yapılan protokol çerçevesinde, sığır cinsi hayvanların küpelenmesi ve kayıt altına alınması işlemlerinin Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütüleceği, il müdürlüğünün sadece denetim görevi yürüteceği belirtildi.

“Uşak’ta 130 bin sığır 40 bin düve yaşıyor”

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi’ne protokol hakkında bilgi veren Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Yılmaz, “Uşak il genelinde 130 bin sığır ve 40 bin düve vardır. Biz, birlik olarak daha önce sadece üyelerimizin sığır ve düvelerini küpeleyip kayıt altına alıyorduk.

130 Bi̇n Siğir (2)

Bu protokolle bundan Uşak’ta bulunan tüm büyükbaş hayvanlarını küpeleme ve kayıt altına alınması birliğimiz tarafından geçekleştirilecektir” dedi.

Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak üreticiden hiçbir ücret talep etmeden bu işi üstelendiklerini kaydeden Yılmaz; “Uşaklı büyükbaş hayvan yetiştiricilerimizin hayvanlarını kayıt altına aldırma ve küpeleme konularında mağduriyet yaşamamaları için birliğimize bildirimde bulunmaları gerekiyor. Sonra cezai yaptırımla karşı karşıya kalabilirler” uyarısında bulundu.

Muhabir: Salih Kılınç