Artık simit ve çay her Uşaklının harcı değil. Çünkü, 100 gram simit 12,5 TL oldu. Geçtiğimiz günlerde bir bardak çay da 10 TL olmuştu. Bir cay bir simitle karın doyurmak 22,5 TL’ye mal oluyor.

Si̇mi̇t 2

Emekli maaşlarınayüzde 25 zam, asgari ücrete hiç zam gelmezken Uşak’ta simide yüzde 25 zam geldi. İki gün önce de 10 TL’den satılan ekmeğin gramajı 200 grama düşürülmüştü.

Uşak’ta 2024 yılı başında 7,5 TL’ye satılan 100 gram simit 10 TL olmuştu. Şimdi de son gelen yüzde 25’lik zamla bugünden itibaren 12,5 TL’den satılmaya başlandı.

Kadirbaba

Susam, un ve enerji Fiyatları korkunç arttı

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi haber ekibi olarak görüştüğümüz simit ve ekmek imalatçısı ve satıcısı Kadir Aksoy (Kestane Baba) simit zammına gerekçe olarak, doğalgaz ve elektrik gibi enerji kaynaklarına gelen gelen yüzde 38’lik zammı, susam ve un fiyatlarındaki artışı öne sürdü.

Aksoy; “Birinci kalite 50 kiloluluk unun çuvalı bin TL’yi geçti. Susam desen tamamen ithal geliyor. Nijerya ve Ukrayna gibi ülkelerden geldiği için döviz arttıkça susam fiyatları da artıyor. Şu anda birinci kalite ithal susamın kilosu o da bulabilirsek 120 TL’den satılıyor. Ukrayna Rusya savaşı nedeniyle çok sıkıntı yaşanıyor.

Bizde girdi maliyetleri arttıkça mecburen zam yapıyoruz. Ama bizde bu zamlardan memnun değiliz. Her zam sonrası satışlarımız düşüyor” şeklinde yakındı.

Ismetpasacd (2)

Uşaklılar simit zammına tepkili

Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak simide gelen son zam konusunda neler düşündüğünü sorduğumuz Uşaklılar; “Bu zamlar hiç iyi olmadı. Garibanın bir simidi ve çayı vardı. Artık onu da yiyemeyeceğiz.

Tamam her şeyin maliyeti artıyor. Onu anladık da. Bizim emekli maaşı ve asgari ücretleri hiç artmıyor. Her geçen gün bu zamlar yüzünden belimizi doğrultamıyoruz. Lütfen buna bir çare bulsunlar” dediler.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usakta-sali-gununden-itibaren-simit-2-tl

Muhabir: SALİH KILINÇ