Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Uşak Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, şehirdeki milli, manevi, kültürel, doğal ve tarihi değerler sinema ile buluşturularak Uşak'ın Cumhuriyet dönemi kazanımları beyaz perdeye aktarıldı.

4 Aralık Atatürk Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sabri CEYLAN'ın açılış konuşması ve "Uşak Sinema Haftası" tanıtımı ile başlayan program, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Müziği Korosu'nun "CUMHURİYET ŞARKILARI" konseri ile devam etti.

Hafta boyunca gerçekleştirilen atölye çalışmaları, söyleşiler, konferanslar, sergi, konser ve film gösterimleri ile şehirde kültür sanat hayatına önemli katkılar sağlandı. Ayrıca, "Cumhuriyetin 100. Yılında Uşak" film yarışmasında finale kalan altı eser, jüri değerlendirmesi sonucunda belirlendi. Yarışmada, belgesel ve kurmaca olmak üzere iki kategoride finalist olan eserler, bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek ödül töreni ve sanatçı Umut Mürare'nin konseri ile son bulacak.

Muhabir: Seher ZEYBEK