Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

29 Ekim 2023 Pazar günü gerçekleşecek olan kutlama töreni için, 1923 kişi Uşak'ın özgün halk oyunu olan "İslamoğlu Zeybeği"ni sergilemek üzere gece gündüz çalışıyor. Bugün, oyunun sergileneceği 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda 1923 kişi, bir araya gelerek prova yaptı.

Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hazırlanan bu muhteşem etkinlik, Uşaklıları coşturacak gibi görünüyor. Oyunu sergileyecek 1923 Uşaklı, halk oyunları hocaları tarafından gruplar halinde çalıştırılıyor ve bugün ilk defa bu büyük organizasyon için bir araya geldiler.

Uşak Halk Oyunları Temsilcisi ve Halk Oyunları Öğretmeni Nilüfer Karçkay'ın, bu büyük organizasyonun koreografisini hazırladığı ve ekibin hazırlanmasından sorumlu tek koordinatör olduğu öğrenildi. Bu tarihi etkinliğin, Uşak'ta daha önce gerçekleşmemiş bir organizasyon olduğu ve "İlkler Şehri" Uşak'ın yine bir ilki gerçekleştireceği ifade ediliyor. Uşak halkı, 29 Ekim'de gerçekleşecek bu büyük gösteriyi heyecanla beklerken, Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarına renk katacakları için gurur duyuyor.

Muhabir: Seher ZEYBEK