Uşak'ta, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan 12 asker için "Şehitleri Anma ve Teröre Lanet" yürüyüşü düzenlendi. Yöresel Ürünler Çarşısı (Eski Belediye) önünden başlayan kortej yürüyüşü, Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar ellerinde pankartlar, Türk bayrakları ve 12 şehidin fotoğrafını taşıyarak İsmetpaşa Caddesi’nden sloganlar eşliğinde yürüdü. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Ak Parti Milletvekili Fahrettin Tuğrul yürüyüşün anlamanı ifade eden açılış konuşması yaptı.

D S C 6413

Çok anlamlı bir amaç doğrultusunda toplandık  diyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Hepimizin bir taraftan içimizi acıtan, bağrımızı yakan, şehitlerimizi anmak, bir taraftan da vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hep birlikte haykırmak için toplandık bugün. Hep birlikte diyoruz ki şehitler ölmez vatan bölünmez. Şehitlerimizin kanıyla kazanılmış bu memleketi bir avuç teröriste, terörist sevdalısına PKK’ya PKK diyemeyenlere teslim etmeyeceğiz. Diyoruz ki bu toprakları bize vatan kılanlara hürmeten bizler bu topraklardan hiçbir zaman ayrılmayacağız. Ve bu topraklardan bizleri çıkarmaya çalışanlara karşı da var gücümüzle kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye, savaşmaya hazırız. Genç Kuşak ’ta Uşak’ta gençlerimizle bugün bu duygu ve düşüncelerle bu organizasyonu sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte organize ettiler. Uşak olarak her zaman terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu, uzun yıllardır ülkemizi bölmek için uğraşan PKK terörüne ve yandaşlarına karşı her zaman dimdik duracağımızı huzurlarınızda bir kez daha ilan ediyorum.” Dedi.

D S C 6552

Uşak Ak Parti Milletvekili Fahrettin Tuğrul konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri ile başladı. ““Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor. Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker. Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.” Namussuz, lanetli 40 yıldır milletimizi uğraştıran işte fotoğraflarını gördüğünüz şehitlerimizi toprağa vermemize sebep olan lanetli terör örgütünü ve onun maşası, ipini elinde tutan yeryüzünün bütün katillerini lanetlemek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Ancak şunu bilsinler ki buradan mutlaka sesimizi duyacaklar. Bu vatanı biz kanlarımızla vatan ettik. Onların güçleri bu vatanı bölmeye, parçalamaya yetmeyecek. Bizler şunun çok ciddi farkındayız. Namussuz FETÖ terör örgütü de namussuz PKK terör örgütü de küresel dünya düzeninin Amerika’nın ve İsrail’in maşasıdır. Filistin de mazlum yavruların, Gazze’de mazlum yavruların 3 aya yakındır kanlarını döken namussuzlarla  bizim askerlerimizi şehit eden eller aynı eller. Bu elleri Allah’ın izniyle biz kıracağız.”

D S C 6567

Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza Uşak Ürünköy Kavşağı’nda kaza

Konuşmaların ardından, Uşak İl Müftü yardımcısı Yusuf Savuran şehitler için dua okudu.

D S C 6574

Muhabir: Seher ZEYBEK