Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş Başkanlığında Öz Merkez İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, 2024 Yılının dördüncü toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Uşak protokolü,Uşak Belediye Başkan Vekili Reyhan Aydın,  İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, kurum müdürleri katıldı.

Uşak Toplantı-2Uşak’ta yatırım programına alınan projeler hakkında bilgi veren Vali Aktaş, “İl Yatırım Takip Sistemi verilerimize göre, 2024 yılı Eylül ayı sonu itibariyle ilimiz yatırımcı kuruluşlarının ki buna İl Özel İdaresi de dahil 298, il ve ilçe belediyeleri ise 43 olmak üzere toplam 341 proje uygulanmak üzere yatırım programlarında yer almıştır. Yatırımcı kuruşlarımızın ve belediyelerimizin yürüttükleri toplam 341 projeden 140’ı tamamlanmış, 161’i ise devam etmektedir. 19 proje ihale aşamasında iken 19 projemize henüz başlanmamış ve 2 projemiz de tasfiye edilmiştir. Yatırımcı kuruluşlarımız ve belediyelerimizin toplam proje tutarı 13 buçuk milyar Türk Lirasıdır. Önceki yıllar harcamaları 2 buçuk Milyar Türk Lirası, 2024 yılı ödeneği ise toplamda 2.4 milyar Türk Lirasıdır. Toplam proje tutarı ise 13 Milyar 184 Milyondur” dedi.

Murat Dağı’nda altın kavgasında son raunt Murat Dağı’nda altın kavgasında son raunt

Naci Aktaş (1)-12024 yılı 3. Dönem sonu itibariyle il genelinde yapılan harcama tutarlarını aktaran Vali Aktaş, “2024 yılı 3 dönem sonu itibariyle il genelinde yatırımlara, yatırım kuruluşlarımızca 1 milyar 94 milyon Türk Lirası, belediyelerimizce 208 milyon Türk Lirası olmak üzere toplamda 1.3 milyar Türk Lirası harcama gerçekleştirilmiştir” dedi.

Projelerin gerçekleşme oranları hakkında bilgi veren Vali Aktaş, “Yüzde 55 yıl harcama oranına karşılık olarak yüzde 61 fiziki gerçekleşme sağlamıştır. Bu oran yatırımcı kuruluşlarımızın yürüttükleri projelerde yüzde 52 yıl harcama oranına karşılık olarak yüzde 59 fiziki gerçekleşme, belediyelerimizin yürüttükleri projelerde ise yüzde 76 yıl harcama oranına karşılık olarak yüzde 81 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.” dedi.

Vali Aktaş sözlerine tüm yatırımların en iyi hizmet için yapıldığı ve kurum ve kuruşların en iyi şekilde görevlerini yerine getirdikleri inancıyla projelerin belirlenen hedeflere ulaşmasını temenni etti.

Vali Aktaş’ın bilgilendirmelerinin ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Muhabir: Ece Yıldırım