Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

Oyun, Amerika'nın orta-batı eyaletlerinden birinde geçen bir "aşk ve umut" hikayesini anlatıyor. Oyunun sahneleneceği tarihler ve detaylar şu şekildedir:

- Tarih: 17-18 Ekim 2023

- Saat: 20.00

- Yer: Atatürk Kültür Merkezi

Bilet fiyatları ise şu şekildedir:

- Tam Bilet: 30 TL

- Öğrenci Bileti: 20 TL

Biletler, Atatürk Kültür Merkezi'nde satışa sunulacaktır.

"Yağmurcu," kurak bir yaz gününde geçen ve toprakların sıcaktan kavrulduğu bir ortamda yaşanan bir hikâyeyi konu alıyor. Hikaye, hayal dünyası geniş ve özgüveni yüksek olan Starbuck'un ortaya çıkmasıyla başlar. Starbuck, 100 Dolar karşılığında yağmur yağdırabileceğini iddia eden bir karakterdir. Bu iddia, mutsuz ve umutsuz Cury ailesinin hayatını kökten değiştirir. Özellikle Lizzie adlı karakterin yaşının ilerlemesi ve güzellik standartlarına uymadığı düşüncesiyle içine düştüğü karamsarlık, Starbuck'un varlığıyla alt üst olur. Starbuck'un kasabada yarattığı etki, sadece Cury ailesine değil, hayallerinin peşinden koşmaktan korkan ve sevgiden yoksun kalan tüm kasaba halkına umut ve mutluluk getirir. Oyun, kendine inanmanın, tutku ve hayallerin peşinden cesaretle koşmanın, insan olup insan kalmaya devam etmenin, kendini tanımanın önemini anlatan sıcak bir müzikli oyun olarak sahneye konulacak. Oyunun yazarı Richard Nash, çeviri ve yönetmenliği ise Aclan Büyüktürkoğlu tarafından yapılmıştır.

Muhabir: Seher ZEYBEK