Çalıştayda yerli ve yabancı tasarımcılar deri, tekstil ve seramik alanında trend bilgileri paylaştı. Akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı açılış töreni sonrasında sunumlar yapılırken atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Tunus Monastır Üniversitesinden Doç. Dr. Jihen Trabelsi Kraiem çalıştayın açılış sunumunda hem ülkesindeki tasarım çalışmalarını hem de kendisinin yaptığı akademik ve sanatsal tasarımları anlattı. Ayrıca ilk gününde Menderes Tekstil Tasarım Direktörü Gökhan Çalış “Tasarımdan Markaya Bir Ürünün Hikayesi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sonrası dinleyicilerin etkileşimli katılımı ile tasarımların ülke ve pazarlara göre ticarileşme süreçleri söyleşi düzeninde tartışıldı. Füsun Çövenoğlu ise “Renkli Sır Tekniği ile Seramik Pano Uygulaması” başlıklı çalışmayla seramik atölyesinde çalıştay katılımcıları ile bir araya geldi.
Çalıştayın ikinci günü Füsun Çövenoğlu “Renkli Sır Tekniği ile Seramik Pano Uygulaması” başlıklı çalıştayına devam ederken, Canan Erdönmez “Yenilikçi Düşüncenin Odağında Deri Tasarımı” isimli çalışma yaptı. Pelin Demirtaş Dikmen “Akademik Perspektif Işığında Deri Ürün Tasarım Eğitimi ve Örnek Projeler” başlıklı bir atölye gerçekleştirirken Hatice Tozun ise “Tekstil üzerine Müzecilik Kavramı ve Örnek Müzeler” başlıklı bir sunum üzerinden katılımcılar ile tekstil müzeciliğini tartıştı. Günün sonunda konuklar DTS Tasarım Merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmalar, sektör işbirlikleri ve uygulamalar hakkında bilgi aldı.
Çalıştayın üçüncü gününde Füsun Çövenoğlu “Renkli Sır Tekniği ile Seramik Pano Uygulaması” başlıklı atölyeyi gerçekleştirirken Doç. Dr. Jihen Trabelsi Kraiem “Keçe Tasarım Uygulamaları” başlıklı uygulamalı bir etkinlik yaptı. DTS Tasarım Merkezi Ekibi ise “Transfer Baskı Workshop”u yaptı. Konuklar çalıştay sonrasında Uşak ilinin tarihi ve turistlik yerlerini gezerek Uşak hakkında bilgili sahibi olarak ayrıldılar.