Uşak Atatürk Anıtı'nın önünde bir araya gelen UMPAŞ Holding çalışanları, uzun süredir alamadıkları emeklerinin karşılığını talep etmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kalabalık arasında Uşak Milletvekili Ali Karaoba, CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım ve CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan da yer aldı. İşçiler adına yapılan açıklamada, UMPAŞ Holding'e bağlı Serenova Seramik Üretim Fabrikası'nda yıllarca emek vermiş olan işçilerin kıdem ve ihbar tazminatları, yıllık izin ücretleri, ikramiyeler, ücret alacakları ve yakacak yardımları gibi haklarını alamadıkları vurgulandı. İşçiler, fabrikada yıllarca çalışıp yıpranma paylarını dahi alamadıklarını ifade etti. Açıklamada, işçilerin fabrika yetkilileri tarafından taksitli ödemeler vaadiyle kandırıldığı ve sonrasında herhangi bir ödeme yapılmadığı belirtildi. Arabuluculuk sürecinde de işçilere alacaklarının olmadığı beyan edilmesine rağmen mahkemeye başvurulduğu ve davaların işçiler lehine sonuçlandığı dile getirildi.

Umpaş 5

Uşaklılar bu akşam balık yiyecek Uşaklılar bu akşam balık yiyecek

İşçiler, "Bizler işçiler olarak hakkımız olanı istiyoruz ve yeterince anlayış gösterdik. artık sabrımız kalmadı. başta Sayın Valimiz olmak üzere Devletimizin yetkililerinden bizim sorunumuza aslında bütün Uşak'ın sorunu haline gelen UMPAŞ Holdingin sorununa bir el atmalarını  rica ve arz ediyoruz" dedi.

Bİr konuşma yapan Özkan Yalım, "hepinize çıktığınız bu yolda size tekrar tekrar destek olacağımı belirtiyorum. Emeğinizin yanındayım. Kazanız mübarek olsun. Birlikte başaracağız." dedi.

Umpaş 3

Ali Karaoba, "sadaka değil hakkımızı istiyoruz. Sizler hakkınızı arıyorsunuz , bizler her zaman yanınızda olacağız. Ekmeğin siyasetini yapanlardan uzak kalın. Sonuna kadar hakkınızı aramak boynunuzun borcudur. Direne direne kazanacağız" dedi.

Muhabir: Ece YILDIRIM