Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım başkanlığında toplanan Uşak Belediye Meclisi, hibe yolu ile Uşak’a kazandırılan 5 elektrikli otobüsle, üniversite öğrencileri ve Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmek isteyen hastaların ücretsiz taşınmasını oy birliği ile kabul etti.

Elektotbs (2)

Oylama öncesi üyelere bir açıklama yapan Başkan Yalım, ““Yaklaşık 3 dönem milletvekilliği yaptığım dönemde Avrupa Uyum Komisyonu Parlamentosu Başkan vekili olduğumdan dolayı, orada kurduğum iyi işkillerle, Uşak için çok hayırlı olacak iş için gerekli projeleri hazırladık. Almanya menşeili Bozonkaya Firması tarafından 5 adet 18 metrelik elektrikli otobüsün belediyemize hibe olarak kazandırıyoruz. Otobüslerin değeri 850 bin Euro X 5 = 4 milyon 250 bin Euro yapmaktadır.

Elektotbs (3)

Otobüslerimiz 18 metre olup aynı anda 41 kişin oturduğu olmak üzere toplam 170 kişiyi taşıyacak kapasitedir. Elektrikli otobüslerimizden ikisi sabah ve akşam Uşak Üniversitesi’ne ikişer sefer yapacaktır. Ancak bu otobüslerimiz halkı değil, sadece ekonomik zorluklar içerisinde olan üniversite öğrencilerini kent merkezinden alarak hiç durmadan ve yolcu almadan Uşak Üniversitesi kampüsü ve buradan da aynı şekilde kent merkezine taşıyacaktır.

Elektotbs (4)

Diğer üç otobüsümüzde Ankara-İzmir asfaltından kenti ikiye bölersek, Taşlık, Dikilitaş, Mehmet Akif Ersoy ev Elmalıdere mahalleleri ile yolun diğer taraflarında kalan Kemalöz, Cumhuriyet Atatürk gibi mahallerden hastaneye gitmek isteyen vatandaşları ücretsiz alarak hastaneye kadar kapıları açılmadan taşıyacaktır. Burada tedavi ve ameliyat olma isteyen vatandaşlarımızın zor gününde yanında olmak hepimizin görevidir” dedi.

Yalım, karar oy birliği iel alındığı için AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li üyelere teşekkür etti.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Muhabir: SALİH KILINÇ