Uşak'ta üreticiler seslerini duyurmak için oturma eylemi yaparak trafiği kesti. 

Uşaklı Üreticiler Eylem

Pancar, buğday, elma, tütün üreticileri ve Sol Parti üyeleri Tiritoğlu Parkı'nda toplandı. "Sömürü düzenin dur diyelim" diyerek bir protesto gerçekleştirdi. Geçim şartları zor, sesimizi duyurmak istiyoruz diyen üreticiler 15 Temmuz şehitler Meydanı önünde oturma eylemi yaparak yolu kesti.

Uşaklı Üreticiler

Ellerinde ürettikleri ürünleri taşıyan çiftçiler, bir süre yolun ortasına oturarak trafik akışını kesti. 15 Temmuz şehitler Meydanı'nda toplanan üreticiler, ellerinde ürünleri yaşadıkları sorunları dile getirdi. 

Rıdvan Yüksel

Sol Parti Uşak Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Yüksel, basın açıklamasında bulundu.

Yüksel, "Çiftçi nasıl geçinebileceğini, ertesi günü nasıl getirebileceğini düşünüyor. Üretici her sene daha fakirleşıyor, her sene borçu daha da artıyor. Çünkü girdi maliyetleri artarken mazota, elektriğe, suya, tohuma, gübreye iki katı zam gelirken üreticinin ürettiğine zam gelmiyor. Hatta şirketlerce ürünlerin fiyatı düşürüyor. Üretici ne buğdaydan, ne mısırdan, ne tütünden, ne de domatesten para kazanıyor Evvelki sene buğdaydan para kazanamayınca sonraki sene ürün değiştirip mısır ekiyor. Ondan da zarar ediyor bu sene domates ekiyor belki ondan para kazanırım deyip ondan da zarar ediyor. Borçlar seneden seneye büyüyüp gidiyor. Krediler, tefeciye, tüccara borç, kredi kartları, eşe dosta borç, oraya borç, buraya borç. Artık üretici köşeye sıkışmış durumda. Ne yapsa zarar ediyor. Borç batağına saplanmış durumda. Ama üretici borç içindeyken onu bu hale sokan, boyunduruğu altına alan şirketler paraya para demiyor. Şirketler varken üreticiye huzur yok.

Sol Parti Uşak

LÖSEV'den sahtekârlık uyarısı geldi.  Kapı Kapı Dolaşıp Para istiyorlar LÖSEV'den sahtekârlık uyarısı geldi. Kapı Kapı Dolaşıp Para istiyorlar

"Hep birlikte şirket düzenine dur diyelim"

Çiftçilerin girdilerini alabildiği devlet işletmelerini kapattılar. İthalatla günü geçirdiler ama ne ithalat çözüm oldu ne de başka bir şey. Üretici mağdur. Ne ziraat odaları, ne tarım kredi kooperatifleri, ne de tarım bakanlığı üreticinin yanında. Köylüye, çiftçiye, üreticiye ancak kendisi sahip çıkabilir. İşte Sol Parti diyor ki köylüler, çiftçiler, emekçiler ancak sizin birliğiniz, sizin bir araya gelmeniz, hep birlikte mücadele etmeniz tarımda şirketlerin tekeline dur diyebilir. Üreticisi tüketicisi, köylüsü kentlisi halk olarak hep birlikte şirket düzenine dur diyelim. Ancak halkın birlikte örgütlü mücadelesi bu sömürü düzenine engel olabilir. Sol'da birleşelim, birlikte değiştirelim" dedi. 

Köylüler, çiftçiler isyanda. Çünkü geçinemiyorlar. 

Muhabir: Ece Yıldırım