Bu gece yılbaşı, yeni yılı karşılarken, alkol, yağlı yiyecek, gazlı içecek, tuz ve şeker alımında çok dikkat etmeniz gereken huşuları sağlık uzmanlarına sorduk.

Bakın uzmanlar yılbaşı gecesi neleri yememiz içmemiz gerektiği konusunda neler söyledi?

Yağlı Yiyeceklere Dikkat Edin

Yağlı yiyecekler ve aşırı alkol tüketimi yağ emilimini arttırdığı için kolesterol ve kandaki yağ oranını yükseltir.  Hindi, tavuk, et ve balık gibi gıdaları ızgara tercih etmekte fayda var aynı zamanda bu etlerin yanında haşlanmış veya çiğ sebzeler tüketmekte oldukça önemlidir.

Aşırı Tuzlu ve Acı Yiyeceklerden Kaçının

Aşırı tuz, acı veya şeker tüm bunlar alkolle de birleştiğinde vücutta ağırlık ve ödem, mide de yanma yapar. Gece boyunca kendinizi enerjik hissetmek istiyorsanız sağlıklı ve hafif yiyecekler tercih etmelisiniz.

Ölçülü Alkol Tüketimi

Aşırı alkol tüketimi gecenin sonu bir kâbusa dönüştürebilir. Ne demişler nasıl girersen öyle geçer bu yüzden tek tip alkol tüketip farklı alkol türlerini karıştırmamak önemlidir.

Geç Saatlerde Atıştırmayın

Sabaha kadar eğlendiniz ve karnın tekrar acıktıysa uyumadan önce cips, çikolata, çerez veya tatlılardan uzak durmalısınız.

Sabah Uyanınca

Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor? Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor?

Tüm bu önerilerimize rağmen yine de çok kaçırdığınızı düşünüyorsanız ve mideniz rahatsız olduysa 2 litrelik alkali su hazırlayabilirsiniz, ıhlamur, rezene veya yasemin çayı içebilirsiniz, temiz hava almak adına kısa bir yürüyüş yapıp akşam yemeğinde haşlanmış patates ve makarna tüketebilirsiniz.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK