Dün Ankara’da bir toplantıya katılması gerektiği için Uşak’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerine katılamayan Vali Ergün, bugün her okuldan bir öğretmeni davet ettiği bir kahvaltı programı düzenledi.

Atapark Çayzade de düzenlenen etkinliğe Vali eşi Öğretmen Hülya Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Uşak Alay Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, Milli Eğitim Müdürü Halil Yüksel ve Uşak merkezdeki okullardan birer öğretmen katıldı.

Vali Ergün sözlerine 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Ankara’da olduğu için öğretmenlerle bir araya gelemediği için bugün kahvaltı düzenlediğini belirterek başladı.

Ergün, “Bildiğiniz gibi 24 Kasım Atatürk’e ‘Baş Öğretmenlik’ unvanın verildiği ve millet mekteplerinin açıldığı gün. Ülkemizde de Öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimize ve ebediyete irtikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve hayatta olan öğretmenlerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum

Öğretmenlik Kutsal bir meslektir. Çünkü bireyin toplumun ve ailenin mayasını öğretmenler oluşturur. İleri giden ve gelişmiş, sosyal refahı yüksek ülkeler eğitim sistemindeki başarısı sayesinde ilerledi.

Öğretmenlik sadece bilim öğreten ve akademik açıdan öğrencileri geliştiren bir meslek grubu da değildir. Öğretmenler aynı zamanda ahlaklı, toplumunun milletini ve tarihini seven öğrenciler yetiştirenlerdir” dedi.

Uşak’ta eğitimde Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz”

Konuşmasının bu bölümünde Uşak’ın eğitim durumu hakkında bilgi veren Vali Ergün sözlerine şöyle devam etti: “Uşak’ta eğitim standardında Türkiye ortalamasından çok çok daha iyi durumdayız.

Öğretmen sayısında hiçbir sıkıntımız yok. Bina ve derslik açısından çok ciddi atılımlar yaptık. Son 20 yılda Uşak’ta öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 12’dir. Derslik başına düşen öğrenci sayısında da düşme var.

Milli Eğitim Bakanlığı ve deprem yönetmeliğinin getirdiği okulların güçlendirme projeleri çok iyi gidiyor. Uşak’ta bu kapsamda kalan 39 okuldan 24’ü eğitime açıldı. Eğitimin ikinci yarıyılında 8-10 civarı okul binası daha hizmete giriyor. Diğer kalan binaları da en kısa sürede tamamlayacağız.

Uşak’ta okul binaların güçlendirilmesi nedeniyle başka okullarda eğitim görmesinden kaynaklanan çok az okulumuzda ikili eğitim var. Onun dışında eğitim açısından Allah’a şükür ciddi bir sorunumuz yok. Daha iyi hale gelmesi için hep birlikte çalışıyoruz.

6 Şubat tarihinde yaşadığımızı ve 100 milyar Dolarlık ayrı bir yük getiren deprem yaralarını sarmaya çalışırken ilimizdeki eğitime yapılan yatırımların ayrı bir anlam kazandığını düşünüyorum.

“Uşak eğitim de ilk üç arasına girmelidir”

Uşak olarak ilk, orta ve liseye geçişlerde ve de akademik anlamda Türkiye’deki en iyi illerden birisiyiz. Her zaman ya ilk 10 ya da ilk 15 ilin içerisinde olan bir iliz. Bu bize yetmez. İlk üçün, ilk beşin içerisinde olmamız gerekiyor.

Bu başarıyı ve kaliteyi sağlayan bizim için en önemli unsur öğretmenlerimizdir. Uşak’a gelen öğretmenlerimizi, diğer illere göre Uşak’ta daha fazla kalmak istiyor. Bu Türkiye ortalamasının çok çok üzerindedir. Bana göre bir öğretmenin en verimli yılları 10 yıldan sonradır. En verimli döneminde Uşak’ın eğitim neferi olarak çalışıyorlar. Bu durum beni çok mutlu ediyor.

Öğretmenlik mesleği, emniyet ve jandarma mensuplarından sonra en çok şehit veren meslek grubudur. Bunu hiç bi zaman unutmamalıyız. Bildiğiniz gibi cumhuriyetimizin ikinci yüz yılına başladık.  Bu ikinci yüzyılda asıl görev siz öğretmenlere düşüyor.

Cumhuriyetin, ekonomik, askeri ve bilimsel anlamda gelişmesi ve istediğimiz yere ulaşabilmesi için özverinizi, birinci yüzyılından daha fazla yansıtmak zorundasınız.

Sorunları çözmek için hepimiz bir ekibiz. Ben göreve geldiğimden beri Uşak’ta bu valiliğin, bu belediyenin, bu emniyetin görevi ayırımı yapmadım. Hep sorunu birlikte çözüm aradım.

Sayın Belediye Başkanımıza da bize göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Eşim ve 3 kardeşim öğretmen. Ben de bir öğretmen lisesi mezunuyum. Karşılıklı çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Ben tekrar 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyorum.”

Hayırsever Sudi  Özkan’dan Bodrum’a 3’üncü okul Hayırsever Sudi Özkan’dan Bodrum’a 3’üncü okul

Çakın; “Öğretmenlerimizle birlikte çalışmaya şehrimizi kalkındırmaya hazırız”

Milli Eğitim Müdür Halil Yüksel’in Öğretmenliğin önemini vurgulayan konuşmasının ardından Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ da bir konuşma yaptı.

Çakın; “Dün, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile AKM’de ve 100. Yıl Parkımızda şehit öğretmenlerimiz için hep birlikte çok güzel etkinler düzenledik. Öğretmenlerimiz sadece 24 Kasımlarda değil her zaman başımızın tacıdır. Sizlerle bir arada olamtan memnuniyet duyuyoruz.

Uşak Belediyesi olarak halkımızın yaşamını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Uaşk’ta görev yapan öğretmenlerimizin Uşak’ta yaşamayı tercih etemelrini, Uşak’ta yaşam kalitesinin standardının yüksek olmasına bağlıyoruz. Sizlere özellikle sanatsal ve kültürel etkinlikler sunmak için Milli Eğitim camiasıyla birlikte çalışıyoruz. USMEK kurslarımızda Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerimiz bizleri her zaman destek veriyor. Diğer projelerimizde de birlikte çalışıyoruz. Sizlerle birlikte çalışmaya şehrimizi kalkındırmaya hazırız.

Başta Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve vefat eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ayrıca sağ olanlara uzun ömürler diliyorum. Sizlerle olmaktan çok mutluyuz. Her zaman başımızın tacısınız” dedi.

Daha sonra bir öğretmen tarafından yapılmış olan Ergün Çiftinin tablosu Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel tarafından Ergün çiftine hediye edilmesiyle etkinlik sona erdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK