Uşak’ta daha 2 ay öncesi FİYATI 8 TL’den belirlenen 230 gram ekmek, Şeker evlerinde bir büfede; “3 ekmek 10 TL” olarak satılmaya başlandı.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak bu ilginç olayı araştırmaya başladık. Vardığımız sonuçta fırıncılar arası rekabet yüzünden 2 ay önce 8 TL olarak belirlenen 230 gram ekmeğin tane fiyatı 3,30 TL’ye kadar düştü.

Fırıncılar, rekabete girip fiyat kırmaya başlayınca bunun üzerine birkaç fırıncı, aralarında anlaşarak, fiyat kıran fırıncılara karşı misilleme harekâtına girişti. Edindiğimiz bilgilere göre, Fevzi çakmak Mahallesi 1. Onur Sokakta bir büfe kiralayarak burada “3 Adet Ekmek 10 TL” den satmaya başladı.

Vatandaş bu olaydan çok memnun oldu ve sabahın erken saatlerinden itibaren büfeye ekmek almaya koştu.

Bölgede bulunan fırıncı esnafı ise rekabet yüzünden çok olumsuz etkilendiklerini belirterek bu durumun bir an önce düzeltilmesini ve perişan olduklarını söylediler.

Fırıncılar; “Zaten 8 TL’ye satılan 230 gram ekmek, maliyeti zor kurtarırken meslektaşlarımıza arasındaki rekabet yüzünden ekmek maliyetinin bile iki katı altında satılmaya başlandı. Bu da bizim işlerimizi çok olumsuz etkiledi. Zaten ekonomik zorluklar içerisinde ayakta durmaya çalışıyoruz. Bu haksız ve anlamsız rekabetin bir an önce sona ermesini istiyoruz. Yoksa biz mahvolacağız” diye dert yandılar

Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı Uşak 9. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Kapılarını Açtı

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

Editör: Seher ZEYBEK