Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Karaoba; 12 Aralık Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftamız kutlu olsun. Bugün neden önemli, Yerli Malı Haftası nasıl ortaya çıktı unutmamız gerekiyor.

Atatürk'ün 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini toplamasıyla birlikte, kongrede önemli bir konu olarak yurdun bağımsızlığının korunması için yerli malların üretilmesi ve kullanılması konusunda karara varıldı. Bu kongreden sonra devlet ve millet seferber olup yerli malını kullanıp üretmeye başladı. Bununla birlikte vatandaşlar yerli malını kullanmanın önemini yavaş yavaş anlamaya başladı. Eski başbakanlarımızdan İsmet İnönü, 12 Aralık 1929'da T.B.M.M.'de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı.

İşte 12 Aralık'ı kapsayan hafta bu konuşmanın yapıldığı tarihten itibaren Yerli Malı Haftası tüm yurtça her yıl kutlanır hale geldi.

İşte bu yüzden geleceğimiz için özellikle yerli tüketicimize sahip çıkmalı, onların emek ve alın terini hem devlet yetkilileri hem de vatandaşlar olarak desteklemeliyiz” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK