"CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar: Siyasetten İş Dünyasına Uzanan Başarılı Kariyer"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mevcut belediye başkanı Zeydan Karalar'ı önerdi. CHP Parti Meclisi tarafından onaylanan bu adaylık, Zeydan Karalar'ın politik kariyerine ve başarılarına odaklanan bir merakı beraberinde getirdi.

Zeydan Karalar, 1958 yılında Adana'da doğdu. İlkokuldan liseye kadar eğitimini Adana'da tamamlayan Karalar, 1977 yılında Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneği'ni kurarak yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. Aynı dönemde CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerini üstlenen Karalar, genç yaşta siyaset sahnesine adım atmıştır.

Makine Mühendisliği alanında 1980 yılında Çukurova Üniversitesi'nden mezun olan Karalar, 23 yaşında Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı'na seçilerek Türkiye'nin en genç oda başkanlarından biri oldu. Çeşitli sektörlerde yöneticilik ve müdürlük görevlerinde bulunan Karalar, 1996-2007 yılları arasında Okan Tekstil A.Ş'de Genel Müdürlük yaparak iş dünyasındaki başarısını kanıtladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Özgür Özel’e ziyaret Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Özgür Özel’e ziyaret

Siyasi kariyerine 2010 yılında CHP Adana İl Başkanlığı görevine atanarak başlayan Zeydan Karalar, 2014 yerel seçimlerinde Adana Seyhan İlçe Belediye Başkanlığı'na seçildi. Ardından, 2019 yerel seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilen Karalar, bu görevi başarıyla sürdürmekte ve partisi tarafından tekrar aday gösterilmiştir.

Zeydan Karalar'ın siyasi tecrübesi ve iş dünyasındaki başarıları, Adana'da büyükşehir belediye başkanlığı için aday olarak gösterilmesine etkili bir şekilde katkı sağlamaktadır. 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Zeydan Karalar'ın performansı ve halk nezdindeki etkisi merakla bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ