29 Aralık 2023 tarihli 1. Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) kararıyla, finansal raporlamaya ilişkin kavramsal çerçeve revize edilerek kamuoyuna duyuruldu.

Karar, 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 9. maddesi uyarınca alındı. Katılım Finans Muhasebe Standartlarının ülkedeki yürürlülüğe girmesi hedefiyle alınan bu karar ile "Finansal Raporlamaya İlişkin Kavramsal Çerçeve (Revize)" belirlendi.

Revize edilen çerçeve, finansal raporlamanın standartlarını güncelleyerek, katılım finans muhasebe standartlarını daha etkili bir şekilde uygulamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda yapılan değişiklikler, şeffaflık, güvenilirlik ve kıyaslama kolaylığı gibi önemli prensiplere odaklanmaktadır.

KGK'nın finansal alandaki bu revizyon kararı, finansal raporlama standartlarını uluslararası ölçekte uyumlu hale getirme ve sektöre daha fazla şeffaflık kazandırma amacını taşımaktadır. Revize çerçevenin iş dünyası ve finans profesyonelleri tarafından yakından takip edilmesi ve uygulanması beklenmektedir.

13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler! 13 bin 500 lirayı aşan chip-para kazanma fırsatı: Son günler!

Editör: Seher ZEYBEK