12 yaşındaki Halil Yiğit Gören, Uşak’ta tek başına yamaç paraşütü yaptı.

Uşak Sportif Havacılık Kulübü sporcusu 12 yaşındaki Gören, bir ilki başardı. İlk uçuşunu 5 yaşında eğitmeni olan babasıyla birlikte yapan Halil Yiğit Gören, 12 yaşında ise tek başına yamaç paraşütü yapan en genç sporcu oldu.

Uşak ParaşütYamaç paraşütü yapmak isteyen kursiyerler, deneyimli eğitmenler tarafından teorik eğitimler alıyor. 2010 yılından beri faaliyet gösteren kulübün 3 adet eğitmeni bulunuyor. Baş eğitmen Salim gören öncülüğünde Tuğçe Özcan ve Lütfi Barış Erdoğan, yamaç paraşütü yapmak isteyenlere uçuşa dair teorik eğitim veriyor. Ardından kursiyerler sınava tabi tutuluyor. Sınavdan sonra alçak yer eğitimleri veriliyor. Kanadı kontrol ve paraşütü tanıma eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, 50 metreden uçuşlara başlıyor. Kademeli olarak uçuş yüksekliği arttılıyor. 350-400 metreye gelindiğinde ise gerçek bir uçuş deneyimi sağlanmış oluyor. Böylelikle kursiyerler başlangıç eğitimi öğrencisi oluyorlar. Uşak’ta 28-60 yaş arası vatandaşlar yamaç paraşütünü tercih ederken, 12 yaşındaki Halil Yiğit Gören, en genç yamaç paraşütü yapan sporcu oldu.

Uşak Paraşüt (1)Uşak’ta 14 yıldır faaliyet gösteren Uşak Sportif Havacılık Kulübü sahibi ve baş eğitmeni ayrıca Halil Yiğit’in babası olan Salim Gören YSG muhabirine açıklamalarda bulundu.

Uşak’ta havacılığı geliştirmek adına çaba sarf ettiğini söyleyen Gören, “Yamaç paraşütü dediğimizde insanların kafasında bir önyargı ya da korku oluşuyor. Aslında herkesin yapabileceği bir spor. Sanılanın aksine güvenli bir spor dalı. Kursiyerlerimiz teorik eğitimlerini tamamlıyor öncelikle. Yamaç paraşütü yapılmadan önce yükseklik korkutuyor insanları ama korkusunu yenip bir kere uçan bir insan sonra hep uçmak istiyor. Havadaki özgürlüğün tadına varanlar, çok keyif aldığını ve güzel bir deneyim yaşadığını söylüyor. Havacılık çok farklı bir duygu. Uşak’ta yamaç paraşütünü daha da yaygınlaştırmak ve ilimize de turizm açısından bir değer katmak istiyoruz. Oğlumun küçüklüğünden beri yamaç paraşütüne merakı vardı zaten. Son 1 sene içerisinde gerekli eğitimlerini tamamladıktan sonra uçuşunu gerçekleştirdi. Onunla gurur duyuorum” dedi.

Uşak köylüleri Yunan zulmünü anlatıyor Uşak köylüleri Yunan zulmünü anlatıyor

Halil Yiğit Gören,12 yaşında en genç yamaç paraşütü sporcusu olarak 100 metrede tek başına uçuş yapabiliyor.

Halil YiğitYSG muhabirine yaşadığı deneyimi anlatan genç sporcu Gören, “Küçüklüğümden beri ilgim var yamaç paraşütüne. Çocukluk hayalimdi. Hep babamı havada gördüğümde, ben de ilerde böyle uçacağım diyordum. İdolüm babamdır diyebilirim. Ama babamdan görmeseydim de sanırım ben yine de spor olarak denemek isterdim. Çünkü bambaşka bir deneyim ve tutku. İlk uçtuğumda 5 yaşındaydım. Babam gerekli ekipmanları sağlayıp beni uçurmuştu. O zaman babama ben ilerde tek başıma uçacağım demiştim. Havada kuş gibi özgür olduğunuzu hissediyorsunuz. İlerde de kariyer hedefim uçuş pilotu olmak” dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım