YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş bugün itibarıyla sona erdi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercih sonuçlarını açıkladı. Adaylar, T.C kimlik numarası ve aday şifreleriyle birlikte kazandıkları üniversiteleri öğrenebilecek. YKS tercih sonuçları ekranında adayların yerleştirildikleri üniversite, bölüm adı, kodu, tercih sırası, yerleştirilme puanı ve diğer bilgiler yer alıyor. Üniversite kazanamayan adaylar için ise “ Bir yükseköğretim programına yerleştirilemediniz” ifadesi ekranda görünecek. 

Ösym Sonuçları

YKS yerleştirme sonuçları için beklenen duyuru ’nin resmi internet sitesinden geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından adaylar puan üstünlüğü, tercih sırası ve diğer koşullar dikkate alınarak yerleştirildi. Merkezi yerleştirmelerde herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı elde edemeyen adaylar için ek yerleştirme fırsatı tanınacak. Tercih sıralamasıyla herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar ek yerleştirmeden faydalanamayacak. 

Ösym Sınav (1)

YKS 2024 TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Meteorolojiden Uyarı..! Bu illere  dikkat çatılarınız uçabilir Meteorolojiden Uyarı..! Bu illere dikkat çatılarınız uçabilir

ÖSYM’den yapılan açıklamada “Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2024-YKS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 13 Ağustos 2024 tarihinde saat 10.10'dan itibaren öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 19–21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.” ifadeleri kullanıldı.

 

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YKS yerleştirme sonuçları adaylar tarafından sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçlara erişim sağlayacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle birlikte sonuçlarnı görüntüleyebilecek. 

ÜNİVERSİTELERE KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.
Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.
Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

Kaynak: Haber Merkezi