SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yıl içerisinde maaşlarına iki kez enflasyon oranı tutarında zam almasının ardından en çok yeni yılda maaşlarına zam olup olmayacağını merak ediyor. 3 aylık enflasyon oranı 8,92 olurken yeni yılda maaşlarına ne kadar zam alacağını merak eden emekliler, araştırmalarını sürdürüyor. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyon verileri netleşirken, üç aylık enflasyon oranı ise 8,92 olarak hesaplandı. Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin eklenmesi ile birlikte emeklilerin alacakları nihai zam oranı ortaya çıkacak.

Para1

2025 OCAK EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Uşak'ta bugün 4 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 4 kişi hayatını kaybetti

Emekli 2025 maaş zam oranı TÜİK tarafından 3 Ocak 2025 tarihinde Aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından belli olacak. 3 aylık oranın kesinleşmesinin ardından emeklilerin hak ettiği zam oranı 8,92'ye yükseldi. Ekim, Kasım ve Aralık ayları içerisinde aylık bazda yüzde 2'lik bir enflasyon artışı hesaba katıldığında emeklilerin alacağı zam oranı 14,92 olacak. Aylık yüzde 2,5'lik bir enflasyon açıklanması durumunda 16,42'lik bir zam oranı hak edilmiş olacak.

Para3

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI KAÇ LİRA OLACAK?

Hali hazırda emeklilere ödenen en düşük emekli aylığı 12.500 lira. Yeni yılda emekliye ilave bir artış yapılmazsa % 15'lik zam durumunda emeklilerin alacağı en düşük maaş 14.375 TL, yüzde 16'lık bir zam durumunda 14.500 TL olacak. % 20'lik bir artış yapılması halinde en düşük emekli aylığı 15 bin TL'ye yükselmesi bekleniyor. 

Kaynak: Haber Merkezi