Türk Telekom, Sağlık bakanlığı 112 Acil ekipleri, AFAD ekipleri gibi ulusal birçok kuruluşlara için tasarladığı iş kıyafetleri ile ünü yurt dışına taşan Uşak Üniversitesi DTS Merkezi, şimdi de AB ülkelerinin tasarım taleplerine yetişmekte güçlük çekiyor.

Üniforma Uşak (2)

Avrupa Birliği Acil Sağlık Ekibi (RescEU – EMT) personelinin kıyafet ve teçhizat tasarımı için yürütülen projeden ötürü Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi Akademisyenlerinin başarıları ulusal basının gözünden kaçmadı.

TRT Haber Televizyon Kanalı bu başarıyı haberleştirdi ve Uşak Üniversitesi DTS’nin başarılarının sadece kıyafetle sınırlı olmadığını, deri ve seramik sektöründe de çok başarılı çalışmalar yaptığını vurguladı.

Üniforma Uşak

Haberde Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ile de bir röportaja yer verildi. Savaş, “Artık tasarım merkezimizin ünü sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, AB ülkelerine kadar uzanmaktadır.

LÖSEV'den sahtekârlık uyarısı geldi.  Kapı Kapı Dolaşıp Para istiyorlar LÖSEV'den sahtekârlık uyarısı geldi. Kapı Kapı Dolaşıp Para istiyorlar

Genelde tasarımlar hep Avrupa’dan ülkemize gelmekteydi. Ama Uşak Üniversitesi DTS Merkezi bu akışı tersine döndürmüş oldu” dedi.

Muhabir: Salih Kılınç