Ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba, hayatını kaybetti. Bir süredir astım hastalığıyla mücadele eden ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba yaşamını yitirdi.

69 yaşındaki sanatçının ABD'nin Miami şehrindeki evinde hayatını kaybettiği belirtildi.

AHU TUĞBA KİMDİR

Ahu Tuğba, gerçek adıyla Tuğba Çetin, 13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul'da doğmuş Türk sinema ve dizi oyuncusudur. Özellikle 1980'li yıllarda Türkiye'de çekilen erotik ve macera filmleriyle tanınmıştır.

Sıla Bu Akşam Bursalılarla Buluşuyor Sıla Bu Akşam Bursalılarla Buluşuyor

Ahu Tuğba, zengin bir ailenin kızı olarak doğdu ve iyi bir eğitim aldı. Robert Koleji'nde eğitim gördü, ardından üniversite eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Florida Üniversitesi'nde eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye döndü ve sinema kariyerine başladı.

Kariyerinin zirvesinde, Ahu Tuğba Türk sinemasının en popüler kadın oyuncularından biri olarak biliniyordu. Genellikle cesur sahneler içeren filmlerde yer aldı ve bu filmler sayesinde büyük bir hayran kitlesi edindi. Ancak, bu roller zaman zaman eleştirilere de neden oldu. Ahu Tuğba, özellikle "femme fatale" karakterleriyle özdeşleşmiştir.

Sinema kariyerinin yanı sıra, Ahu Tuğba'nın özel hayatı da sık sık medyada yer aldı. Birçok kez evlenip boşanması ve lüks yaşam tarzı, basının ilgisini çeken konular arasında oldu.

Ahu Tuğba, sinema kariyerinin ardından daha çok televizyon dizilerinde ve çeşitli televizyon programlarında yer aldı. Zamanla oyunculuk kariyerine ara verdi ve Amerika'da yaşamaya başladı.

Ahu Tuğba, 80'ler Türk sinemasının ikonlarından biri olarak anılmaya devam etmektedir.

Kaynak: Bülten