Narin’in adı çocuk parkında yaşatılacak Narin’in adı çocuk parkında yaşatılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenen çiftlere yönelik faizsiz kredi desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte, evlilik kredisi başvuruları ve detayları hakkında bilgiler:

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere sağlanacak faizsiz kredi desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu. Bakan Göktaş, yapılan açıklamada, yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz, toplamda ise 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini belirtti.

Başvuruların başlaması ve sürecin detaylarıyla ilgili bilgi veren Bakan Göktaş, "Programla başvurusu onaylananlara toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız." ifadelerini kullandı.

Evlilik kredisi başvurularının ne zaman başlayacağına dair Göktaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yönetmelik hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. Başvuru şartlarına da değinen Bakan, "18-27 yaş aralığında olmak, gelir kriterlerini karşılamak, belirli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olmak gibi kriterlere uyan herkes, bu krediden faydalanabilecek." açıklamalarını yaptı.

Gelişmeleri takip eden genç çiftler, faizsiz evlilik kredisinin başvuru sürecinin başlamasını bekliyor. Programın ilk uygulamasının deprem bölgesinden başlayacağını ve ilerleyen süreçte tüm Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını belirten Bakan Göktaş, gençlerin finansal destekle güçlendirilerek geleceğe sağlam adımlarla ilerlemelerini hedefliyor.

Kaynak: ntv.com.tr