Beşiktaş'ın transfer çalışmaları kapsamında Norveçli futbolcu Jonas Svensson'un kadroya katılması, taraftarlar tarafından büyük bir merak ve heyecanla karşılanıyor. İşte, Jonas Svensson'un hayatı, kariyeri ve futbol geçmişi hakkında detaylı bilgiler:

Jonas Svensson, 6 Mart 1993 tarihinde Norveç'te dünyaya gelmiştir. Sağ bek pozisyonunda görev alan başarılı futbolcu, Beşiktaş'a transferiyle Türk futbolseverlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Futbol kariyerine memleketinin takımı Verdal altyapısında başlayan Svensson, 2008 yılında Levanger'e transfer olmuş ve burada bir sezon boyunca forma giymiştir. 2009 yılında Rosenborg'a transfer olan genç futbolcu, kısa sürede yükselerek 2011 yılında Rosenborg'un A takımına katılmıştır. Bu dönemde Norveç Ligi ve Norveç Kupası olmak üzere çeşitli başarılar elde etmiştir.

Svensson, 2021'de Eredivisie ekibi AZ Alkmaar'a transfer olmuş ve beş sezon boyunca 152 resmi maçta mücadele etmiştir. Temmuz 2021'de Türkiye'ye, Adana Demirspor'a katılarak Süper Lig heyecanına adım atmıştır.

Uşak Kent Konseyi çalışmalarını hızlandırdı Uşak Kent Konseyi çalışmalarını hızlandırdı

Uluslararası düzeyde Norveç'i çeşitli yaş kategorilerinde temsil eden Jonas Svensson, 2015 yılında Norveç millî takımıyla ilk maçına çıkmış ve toplamda 23 kez millî formayı giymiştir.

Profesyonel kariyeri boyunca çıktığı maçlarda 18 gol atan başarılı futbolcu, Beşiktaş forması altında Türk futboluna katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Beşiktaş taraftarları, Svensson'un yetenekleri ve deneyimi ile takıma katabileceği değerleri büyük bir ilgiyle beklemektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ