AK Parti'nin 12'si büyükşehir olmak üzere 28 belediye başkan adayının yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olduğuna kesin gözüyle bakılıyor.

Kulis bilgilerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yarın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek aday tanıtım toplantısında Murat Kurum'u İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklaması planlanıyor. Resmi açıklama öncesinde Murat Kurum, adaylığıyla ilgili ekibine yaptığı konuşmada, "16 milyon İstanbullu için çıkacağız." ifadelerini kullanarak belediyecilik hizmetlerine vurgu yaptı.

Toplantıda aynı zamanda 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adayları da açıklanacak. İstanbul adaylığı için Murat Kurum'un yanı sıra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın isimleri de geçiyordu. Ancak, kulis bilgileri Murat Kurum'un İstanbul adaylığına kesin gözüyle bakıldığını ortaya koyuyor.

Toplantıda adaylar alfabetik sırayla tanıtılacak ve geriye kalan 46 belediye başkan adayı ise 15 Ocak'ta Ankara'da düzenlenecek bir başka toplantıda açıklanacak. Ayrıca, Ankara'daki toplantıda AK Parti'nin seçim beyannamesi de ilan edilecek.

Uşaklı vekiller birbirine jet hızıyla cevap veriyorlar Uşaklı vekiller birbirine jet hızıyla cevap veriyorlar

Yerel seçim için işbirliği görüşmelerinin de devam ettiği belirtiliyor. AK Parti kurmayları, hafta başında Yeniden Refah, DSP ve Büyük Birlik Partisi yetkilileriyle bir araya gelerek olası işbirliklerinin detaylarını görüşecek. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sadece Ankara, İstanbul ve İzmir'de büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde ittifakı konuştuklarını ifade etti.

Editör: Seher ZEYBEK