Yıllar sonra ilk kez CHP’li bir belediye tarafından düzenlenecek “26. Uluslararası Eşme Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali” başlamadan siaysi tartışmalara neden oldu.

Bir basın açıklaması yayımlayan AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozanı, esnaftan haraç almak, çete kurmak ve haraç vermeyen esnafı ticari faaliyetlerini engellemekle suçladı.

Himmet-1

İşte Yaşar’ın Başkan Tozan hakkındaki şok edici suçlamaları:

1-    Eşme Belediyesi, ilçemize sözüm ona yeni hizmetler kazandırma vaadiyle çıktığı yolda hizmet etme kavramından uzaklaşarak belediye yönetiminin şahsi menfaatleri ve keyfi harcamalarına her geçen gün bir yenisini ekleyerek, belediyenin hizmet gücünü kullanmak yerine yetki gücüyle hemşirelerimiz üzerinde baskı kurarak sözde belediyecilik anlayışını sürdürmektedir.

2-    İlçe pazar yerlerinde düzenli olarak yıllık işgaliye ve yer kirasını ödeyen pazarcı esnaflarımızdan kilim festivaline katkı adı altında en az 10 bin TL olmak üzere bağış istenmiş ve bahsi geçen zoraki ödemeyi gerçekleştirmeyen esnaflarımıza Bugün itibarıyla pazar yerlerindeki sergileri açtırılmamış; bu davranışı ile istenilen para bağış olmaktan çıkarak haraç şeklini almıştır.

30'a yakın pazarcı esnafının belediye müracaat etmesine rağmen söz konusu miktarı ödemeyenlerin pazar yerine alınmayacakları ifade edilmiştir.

Yarın Uşak Merkez'de bu sokaklarda elektrik kesintisi yaşanacak Yarın Uşak Merkez'de bu sokaklarda elektrik kesintisi yaşanacak

3-    Eşme ilçemizde faaliyet gösteren esnaflarımıza, bizzat Eşme Belediye Başkanı’nın talimatıyla kurulan belediye başkan yardımcısının yeğeninin başını çektiği bir ekip tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, festival için yine sözde bağış istenmiş, fakat istenilen bağışın karşılığında herhangi bir makbuz ya da bağışın yapıldığını beyan eden bir belge verilememiştir Festival adı altındaki etkinliklerin düzenlenmesindeki yegane amaçların başında çevre yerleşim yerlerinden gelen misafirlerin gerçekleştireceği harcamalara yerel esnafa kazanç sağlaması beklenir. Sizin yönteminizle esnafın kazanç sağlaması bir tarafa, haraç kesip daha da cebindeki alarak zulüm görmesi değil.

4-     Eşme 3 Eylül Mahallesi 7210-7211- 7213 ve 7313 Ada numaralı belediye başkanının kendi şahsi mülklerinin bulunduğu parseller üzerinde kaçak yapı olduğu için yıkım kararı bulunduğu halde son 3 ay içerisinde aynı alan içerisindeki kaçak yapılara yenileri eklenmiş, ilgili alanın yollarını belediye araç ve ekipleri ile yaparak, belediye imkanlarını halkın hizmeti yerine kendi şahsi ve keyfi hizmetlerinde kullanmaktadır. Kaldı ki söz konusu parseller tarım arazisi statüsünde olup imara açılması mümkün değildir

Belediye Başkanlığı makamı vatandaştan zorla para isteyen değil vatandaşına destek olan, şehri haraca bağlayan değil şehre hizmet veren bir makamdır.

 Eşme ilçemizde faaliyet gösteren esnaf ve pazarcılarımız yalnız değildir. Bizler tek gayesi alın teri ile kazanıp evine ekmek götürmek olan esnaf kardeşlerimizin rızkının haraç keserek ellerinden alınmasına müsaade etmeyiz.

Yılmaz

Sayın Tozan!

Seçim döneminde derman belediyeciliği diyerek vaatler verip şimdi vatandaşımızın cebine ortak sırtına yük, üzerine dert olmayın. Sizin göreviniz vatandaş için hizmet üretmek.

 Eğer bir yeni bir hizmet üretemiyorsanız AK Parti Belediyeciliği döneminde yapımı gerçekleştirilen arıtma tesisini faaliyete geçirin ki çamurlu akan su ile vatandaşlarımız daha fazla mağdur olmasın.

Muhabir: SALİH KILINÇ