AK Parti Uşak milletvekili İsmail Güneş’ten yazıma açıklamalar

Dün; “Uşak’ın tadı kaldı ne de suyu” başlığı ile bir yazım yayınlanmıştı. Yazımda Uşak’ı bekleyen susuzluk tehlikesine değinmiş, Gökkaya Barajı’nın yatırıma bile alınmadığını, AK Parti Uşak Milletvekili Sayın İsmail Güneş’in Tarım ve Orman Bakanı’ndan baraj yapımının yatırım programına alınması için ricacı olduğuna değinmiştim.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usakin-ne-tadi-kaldi-ne-de-suyu

AK Parti Uşak Milletvekili Sayı İsmail Güneş, dün akşam, bana bir mesaj göndermiş. Yazımı okuduğunu, ama eksik yönleri olduğunu belirtiyor. Sayın Güneş’in bana gönderdiği mesajı sizlerle paylaşmak istediğimi kendilerine belirttim. Hiçbir sakıncası olmadığını söyledi.

İşte Sayın Güneş’in dünkü yazım için gönderdiği mesajın tamamı şöyle:

Salih Bey iyi akşamlar

Yazınınız okudum ama eksiklikler var. Uşak merkez ilçemizin içme suyu sıkıntısı çekmemesi için Banaz ilçemizde Gökkaya Barajı yapacağız. Bunun ilk önce planlaması yapılmakta. Bu işlem yaklaşık 8-10 yıl önce başlandı. İkinci aşama proje aşaması.  Projelendirme yaklaşık 2 yıl bazen daha fazla sürebilir. Buranın da projeleri yapıldı. 3. aşama yapım aşamasıdır. Gökkaya barajının yapımı baya yüksek meblağ tutmakta . DSİ yapımı devam eden elindeki projeleri bitirip yeni projeyi o şekilde yatırıma almak istemekte. Acil bir durum varsa hemen alınır. Geçen sene DSİ yatırıma teklif etti. Ama tüm Türkiye'deki yatırımların nasıl olacağına Bütçe Strateji Başkanlığı karar vermekte. Yaşadığımız deprem yatırım önceliklerimiz değiştirdi. Biz Gökkaya Barajını yatırıma aldırmak için uğraşırken diğer taraftan Uşak içme suyunda sıkıntı çekmemesi için Uşak Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın'la beraber gerekli tedbirleri aldık alıyoruz. İçme su kapasitesini arttırmak için Sorgun Göleti bitmek üzere. Yine Küçükler Barajını desteklemek için Kurudere ve Sarıdere’den su ikmali için için ihale yapıldı. Yine geçici olarak Baltalı Göletindenden Küçükler Baraja su aktarımı için ihaleye çıkıyoruz. Gökkaya Barajı büyük bir baraj ve 45 km ihale hattı var en az 3-5 yıl yapım süreci olacaktır.

Millet Bahçesine gelince, yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapılmaktadır. Eski Uşak Lisesi'nin olduğu 8 bin metrekarelik alanda -2 katlı 800 araçlık otopark ve üstü kent meydanı yapımı devam etmektedir, Eski Endüstri Meslek lisesi atölyelerin güçlendirmesi yapıldı. Restorasyon için ihalesi yapıldı. Yapımına başlıyoruz.  Bitince burası valilik binası olacak. Eski valilik binasını yıkıp kent meydanına ilave edeceğiz.  Millet bahçesinde hızla mesafe alacağız.  Orhan Dengiz Lisesinden kalan ve Uşak Belediyesine devredilen kapalı spor salonu etrafında çocuk park alanları, yürüyüş parkurları ve  yaşam alanları yapacağız. Yeni yapacağımız Stadyum bitince Eski Stadyumun sadece duvarları alarak millet bahçesine bu  dahil edeceğiz.

Bilgilendirmek istedim. İyi çalışmalar dilerim.”

Öncelikle Sayın Güneş’e Uşak kamuoyu olarak bizleri bilgilendirdiği için ve yazıma gayet nazik bir üslupla cevap verdiği için tüm samimiyetimle teşekkür ediyorum.

Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi Ulubey’de okul servis araçlarına trafik eğitimi

Sayın Güneş, bana göre tamda dünkü yazımı doğrulamış ve Uşak’ın içme suyu konusunda sıkıntı çekme olasılığını ortadan kaldıracak sürecin çok uzun olduğunu dolaylı olarak kendileri de belirtmiş.

Ben de tam onu dedim. Yağış olmaz da havalar kurak giderse Uşak’ın içme suyu sorunu nasıl giderilecek?

Palyatif yani günü birlik tedbirlerle bu sorun çözülmez. Sayın Güneş acıkmasında ne diyor?

Banaz ilçemizde Gökkaya Barajı yapacağız. Bunun ilk önce planlaması yapılmakta. Bu işlem yaklaşık 8-10 yıl önce başlandı”

Benimde sorgulamak istediğim tam olarak işte budur. Millet bahçesi olsun, Güney çevre yolu olsun, Uşak’ı diğer illere ve ilçelerine bağlayan karayolları olsun. Uşak için hayati sayılacak projeler niçin 8-10 yıldır bitmiyor? Uşak üvey evlat mı?

Sayın Güneş; 50 bini aşkın insanımızı yitirdiğimiz 6 Şubat depreminin hükümetin yatırım önceliklerini değiştirdiğinden bahsediyor.  Doğrudur. Allah bir daha hiçbir ülkeye böyle bir acı yaşatmasın.

Ancak, deprem 6 Şubat 2023 ‘de yaşandı. Ben şunu sorguluyorum. Uşak için hayati projelerde 8-10 yıldır niçin bir arpa boyu bile yol alınamıyor?

Uşak halkı mağdur oluyor, maliyetler durmadan artıyor. Projelerin artan maliyetleri de başta biz emekliler olmak üzere halkın sırtına bindiriliyor. Yazık değil mi? Bu durum kul hakkına girmez mi?

Ayrıca 6 Şubat depremi geçeli 10 ay oldu. Evet, 50 bini aşkın canımızı bu depremde yitirdik. Hepsine Allah rahmet eyleye.  Ama bir şekilde de hayat devam ediyor. O zaman bakanlıkların yatırım öncelikleri deprem nedeniyle değişiyorsa niçin her projeyi değiştirip değiştirip bakanlıklara devrediyoruz?

Mesela, Uşak Belediyesi 2023 yılı bütçesi 1 milyar 900 bin TL olarak kabul edilip daha sonra 2 kez yapılan ek bütçe ile 3,5 milyar TL’ye yaklaşmış.

Valla, hadi diğerleri neyse de Uşak’ın içme suyu sıkıntısına, amasız, lakinsiz ve fakatsız acil tedbirler alınmalıdır. Sonra, “demiştim” diye bana yeni bir köşe yazısı daha çıkar.

Demedi demeyin…

Muhabir: SALİH KILINÇ