Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan Kurul kararıyla birlikte, akaryakıt istasyonlarında fiyat farkı uygulamasına son veriliyor. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere, akaryakıt istasyonlarında farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

EPDK'nın aldığı kararla birlikte, "95 oktan benzin ve dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle belirtilen farklı özelliklerle ürün satışı sona eriyor. Dağıtıcı lisansı sahipleri farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebilecek ancak bu özellikler fiyatı etkilemeyecek.

EPDK'den yapılan açıklamada, bu kararın tüketici nezdindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmayı ve işletmelerin operasyonlarını kolaylaştırmayı amaçladığı vurgulandı. Türkiye genelinde yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilere hizmet veren akaryakıt istasyonlarında kalite izlemesi ise sürekli olarak devam edecek.

EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin yüzde 0,5'i geçmemek kaydıyla akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebileceğini belirtti. Ancak bu işlem için gerekli bildirim ve izin yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? (Tarifi) Ayva Reçeli Nasıl Yapılır? (Tarifi)

Bu kararla birlikte, akaryakıtta tek fiyat uygulaması bugünden itibaren başlamış olacak.

Kaynak: Bülten