Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akın Gürlek, son dönemde sosyal medya kullanıcıları tarafından sorgulanan ve merak edilen bir isim haline geldi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Akın Gürlek'in hayatı ve daha önceki görevleri hakkında bilgiler merak konusu oldu.

1982 yılında Nevşehir'de doğan Akın Gürlek, hukuk eğitimini tamamlamak üzere 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hâkim olarak çeşitli il ve ilçelerde görev yapan Gürlek, özellikle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı gibi önemli görevleri başarıyla yürüttü.

"Vatandaşı faiz canavarına teslim ettiler" "Vatandaşı faiz canavarına teslim ettiler"

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmadan önce, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini sürdüren Akın Gürlek, 1 Haziran 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Akın Gürlek, evli ve bir çocuk babasıdır. Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak göreve başlamasıyla birlikte, kariyeri ve yeni göreviyle ilgili daha fazla bilgi ve gelişmeler sosyal medya kullanıcıları tarafından yakından takip edilmekte.

Kaynak: HABER MERKEZİ