Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1971 yılında Bartın'ın Ulus İlçesi'nde doğdu. İlköğrenimini Bartın Ulus'ta tamamladıktan sonra ortaöğrenimini Kastamonu Göl Öğretmen Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Tunç, ardından aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada! Putin'in camide Kuran-ı Kerim'i öptüğü anlar kamerada!

Siyasi kariyerine İstanbul'da serbest avukat olarak çalışarak başlayan Tunç, AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanlığı ve Pendik Belediye Meclis Üyeliği gibi görevlerde bulundu. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı, TBMM Grup Disiplin Kurulu Başkanvekilliği, Grup Yönetim Kurulu üyeliği, Soruşturma Komisyonu Başkanvekilliği ve Araştırma Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönemlerde Bartın Milletvekili olarak görev yapan Tunç, 2007 yılından itibaren 16 yıl boyunca kesintisiz TBMM Adalet Komisyonu'nda üye, sözcü, Başkanvekili olarak görev yaptı ve 2020 yılında Adalet Komisyonu Başkanı olarak seçildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 28 Mayıs 2023 tarihinde ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından oluşturulan kabinede Adalet Bakanı olarak atandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ