Bursa'nın İnegöl ilçesinde 25 Ekim 1970 tarihinde doğan Alinur Aktaş, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini İnegöl'de tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.

İnegöl'deki mobilya sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapan Aktaş, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu yönetim kurulu üyesi olarak siyasete adım attı.

Siyasi kariyerinde önemli bir yer edinen Aktaş, 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçildi. İnegöl'de birçok projeye imza atan Aktaş'ın döneminde İnegöl, Güney Marmara'nın ikinci büyük kenti haline geldi. İnegöl AVM, Yeni Pazaryeri, İnegöl TOKİ Konutları, İnegöl Mobilya Organize Sanayi Bölgesi, İnegöl Kent Müzesi gibi projeler, Aktaş'ın liderliğinde hayata geçirildi.

Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Açıklama Geldi Roblox yasaklandı mı? Roblox ne zaman açılacak? Açıklama Geldi

Recep Altepe'nin istifası sonrasında Belediye meclisinde yapılan seçimle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş, şehir yönetimindeki deneyimi ve başarılarıyla dikkat çekmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Aktaş, aynı zamanda İngilizce bilmektedir. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Bursa Belediye Başkanlığı için aday olan Alinur Aktaş, kariyeri ve liderlik vasıflarıyla Bursa halkının dikkatini çekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ