AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen İdris Nebi Hatipoğlu'nun biyografisi şu şekildedir:

Eskişehir'de 1975 yılında doğan İdris Nebi Hatipoğlu, eğitim hayatına Bilkent Üniversitesi'nde muhasebe ön lisans eğitimi alarak başlamıştır. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni başarıyla tamamlamıştır.

2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü'nün başkanlığını üstlenen Hatipoğlu, bu dönemde Eskişehirspor'a kaynak yaratılmasında önemli rol oynamış ve takımın Süper Lig'e yükselmesine katkıda bulunmuştur.

İdris Nebi Hatipoğlu, 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletvekili olarak girmiş ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev almıştır.

Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den istifa eden Hatipoğlu, AK Parti'ye katılarak partisi tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiştir.

İngilizce dilinde yeterli düzeyde bilgi sahibi olan Hatipoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır. 31 Mart'ta gerçekleşecek olan mahalli idareler seçiminde Eskişehir halkının karşısına çıkacak olan Hatipoğlu, siyasi kariyeri ve geçmişteki yöneticilik deneyimiyle dikkat çekmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ