Dr. Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji sektöründe önemli görevler üstlenmiş bir isim olarak dikkat çekmektedir. İşte Bayraktar'ın kariyeri ve görevleri:

  • 2016-2018 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

  • 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda (EPDK) kurul üyeliği görevinde bulunmuştur. EPDK'daki görevi süresince enerji piyasası düzenlemelerine katkı sağlamıştır.

  • Dr. Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji politikalarıyla ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde etkin bir rol oynamış ve enerji sektöründeki düzenleyici kuruluşlarla iş birliği içinde olmuştur.

  • Kamu görevlerinin yanı sıra özel sektörde de deneyime sahiptir. Bu deneyimler, enerji sektöründeki stratejik ve operasyonel konulara hakimiyetini güçlendirmiştir.

  • Uluslararası alanda enerji yönetimi ve düzenlemeleri konularında çalışmalar yapmıştır. Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) gibi önemli kuruluşlarda Başkanlık görevlerinde bulunmuştur.

    Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu açıklamalarda bulundu
  • Dr. Alparslan Bayraktar, Dünya Enerji Konseyi Türk Millî Komitesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bu görevi, enerji sektöründeki gelişmeleri ulusal ve uluslararası düzeyde takip etme ve koordinasyon sağlama sorumluluğunu içermektedir.

  • İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Makina Mühendisliği lisans eğitimini tamamlamış, ardından Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ekonomi hukuku alanında ve Fletcher School of Law and Diplomacy'de uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans dereceleri almıştır. Doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümü'nde Enerji Ekonomisi ve Politikası alanında yapmıştır.

  • Dr. Alparslan Bayraktar, enerji sektöründeki geniş bilgi birikimi ve deneyimiyle Türkiye'nin enerji politikalarının şekillenmesinde önemli bir rol oynamaya devam etmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ