Genel merkezi Ankara’da bulunan Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi 6. Olağan kongresi yapıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını genel merkezden gelen Ahmet Şahin, yardımcılığını Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük yaptı.

Tek liste ile gidilen seçimlerde kurucu Başkan Serkan Çiğdem yeniden başkan seçildi. Yönetim Kurulu üyeliklerine de; Himmet Aksoy, Bülent Süzgen, Celalettin Erdoğan, Yusuf Şarbay seçildi.

Başkan Çiğdem kongrede yaptığı konuşmada; “Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesinin 6. Olağan kongresini gerçekleştiriyoruz. Altı Nokta Körler Derneği 1950 yılında Ankara da kurulmuş ve hızla örgütlenmiştir. Türkiye de kısa sürede 34 tane şubeye ulaşmıştır. Bunlardan birisi olan Uşak şubesi ise 9 Şubat 2009 da 5 arkadaş tarafından kurulmuştur. Bugün ise üye sayımız 66’ya ulaşmıştır. Benim başkanlık dönemimde Türkiye İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü ile görme engelli arkadaşlarımıza bilgisayar kursları açtık; bu kurslarda 67 arkadaşımıza bilgisayar işletmenliği belgesi verdik. Şubemizden 25 arkadaşımızın çeşitli kurumlara memur oldu.

   İlimizde görme engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel ve eğitim hayatında etkin bir rol oynaması için aileleri ve arkadaşlarımızı bilinçlendirdik ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz çünkü ulaşamadığımız daha çok görme engelli arkadaşımız var. Üyelerimiz bana bir dönem daha görevde kalma kararı verdiler. 2023 – 2027 döneminde engelli arkadaşlar için kurslar, seminerler düzenlemeye devam edeceğiz. Ben Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı olarak bize destek olan bütün gönül dostlarına çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde 5 isim Uşak'tan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde 5 isim Uşak'tan

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK