Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde bu yıl 12’incisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını yarın açıyor.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından Uşak olarak fuarda yer alınacağı açıklandı. Açıklamada; “Uşak helvası, Uşak baklavası, Uşak Gelin Tatlısı, Eşme Kilimi, Karahallı Ciğeri, Karahallı Kavunu, Uşak Haşhaş Ezmesi, Blandus, Ulubey Kanyonu, Cam Teras, Karun Hazineleri, Clandras Köprüsü ve Taşyaran Vadisi Uşak’a özgü yiyecek, tarihi değerlerin ve doğal güzleklerin tanıtılacağı belirtildi.

Anadolu’nun yüzlerce değeri bu fuarda sergilenecek

Edinilen bilgilere göre; Anadolu’nun dört bir yanından gelecek yüzlerce ürünü ziyaretçilerle buluşturan YÖREX, ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 2 Kasım Perşembe günü başlayıp 5 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.  Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’e 7 bölgeden yüzlerce yöresel ürün geliyor.

12’nci YÖREX’te oda ve borsalar, kalkınma ajansları, GAP İdaresi Başkanlığı, valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 500’ün üzerinde katılımcının yer alması bekleniyor.

Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı Uşak’ta Eşme koyunu yaygınlaştırma projesi için başvurular başladı

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK