Binlerce çalışan ve emekli tarafından merakla beklenen bu konuda yapılan açıklama önem taşıyor.

Bakan Işıkhan, gazetecilerin sorusu üzerine Temmuz ayında asgari ücrete ve emekli maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili net bir açıklama yaptı. "Temmuzda ara zam yok" diyen Işıkhan, başlangıçta alınan kararın bu doğrultuda işleyeceğini belirtti. Ayrıca, en düşük emekli aylığının zaten 10 bin lira olduğunu vurguladı ve temmuz ayında enflasyon veya sözleşmeden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını ifade etti. Bununla birlikte, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını da açıkladı.

Uşak'tan 1 Mayıs manzaraları Uşak'tan 1 Mayıs manzaraları

Dolayısıyla, Temmuz ayında asgari ücretli ve emeklilere ara zam yapılmayacak.

Bakan Işıkhan ayrıca, emeklilerin yaşayacağı değişikliklere de değindi. Yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi veren Işıkhan, birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerin gerçekleştirildiğini ve yakın zamanda bir lansman düzenleneceğini belirtti. Ancak somut bir şey olmadığı sürece bu konuda bilgi paylaşmayacağını ifade etti. Emeklilere ayrıcalık tanıyarak onların psikolojik, sosyal ve ekonomik refahını arttırmak için çalışacaklarını da ekledi.

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları, asgari ücretli ve emeklilerin Temmuz ayıyla ilgili beklentilerini netleştirmiş oldu. Temmuz ayında herhangi bir ara zam beklentisinin olmadığı bu açıklamalarla netleşmiş oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ